Автор
Woman.bg

Колко точно трябва да тежим, за да сме красиви?

Живеем във време, в което моделът на слабото тяло е наложен като норма. Идеалът за женска красота се е променил от славното време на Мерилин Монро насам и в момента да имаш целулит и коремче е непростимо. Но нека оставим настрана изкривените представи за хубаво тяло и погледнем истината в очите. Колко трябва да тежи една дама в действителност?

Отговорът на въпроса с перфектното тегло не е толкова прост. Все пак, има много фактори, които влияят на килограмите. Зависи колко сме високи, на каква възраст сме, какво е здравословното ни състояние, какъв е индексът ни на подкожни мазнини и на водата, която се е задържала в тялото ни. Разбира се, има значение дали костите ни са по-тежки и каква е структурата ни.

Медицината обаче е задала ориентировъчни норми според най-основните критерии – ръст, размер на фигурата и възраст.



Важно е да уточним, че тези цифри са твърде обобщени и въпросът с теглото стои много индивидуално при всекиго. Освен това, не забравяйте, че красивото тяло невинаги е по-слабото, а е това, за което се грижат по-добре. Тренирайте, хранете се правилно и се радвайте на живота. Само така ще задържите перфектната фигура за по-дълго!

Четете още: Тази "полезна" храна пречи на забременяването