Когато става дума за красота, лятото е доста предизвикателен сезон.

Високите температури ни създават доста проблеми, особено ако не вземем предпазни мерки.

От грижата за кожата, до продуктите за красота и грима - всичко трябва да е съобразено с високите температури.

Трудно е да запазим красотата си по всяко едно време блестяща, но не и невъзможно.

Ето как да се справите с летните проблеми:

Жълтеникав лак за нокти

Ако си падате по светлите лакове за нокти, ще забележите, че цвета на лака се променя и след време става жълтеникав, но не като модерното наситено жълто. Така ръцете ви изглеждат кошмарно. Вместо светъл лак, изберете ярък за лятото. Така ще сте модерна и с красив маникюр.

Неравномерен тен


Ако поради някаква причина на плажа сте придобили неравномерен тен, има два начина да се справите с проблема.



Единият е по-бърз. Може да отидете в козметичен салон, за да ви направят пилинг на местата, където тена ви е неравномерен.

Другият вариант е да използвате различни лосиони за тен за различните места. Освен това трябва да ексфоалирате кожата си два пъти на ден и да я хидратирате отново два пъти на ден.

Слънчеви изгаряния

Освен пантенола, който помага при изгаряния, добре е да пробвате с доброто старо кисело мляко. То облекчава болката заради бактериите, които съдържа и едновременно хидратира кожата, може да го използвате и за маска за лице, докато изсъхне върху вас. Мирише малко неприятно, но няма да ви боли.

Странни и големи пъпки и поява на акне

Може би слънцето ще поизлекува и скрие пъпките ви, но понякога изведнъж ви избиват ужасно много пъпки, без някаква обозрима причина.



Понякога това е заради плажните масла, които естествено използвате и върху лицето си и то постоянно - по цял ден. Минералните масла в кремовете против слънце много често образуват акне. Изключително глупаво е да се откажете от плажното масло, защото слънцето е прекалено силно и ще изгорите, вместо това, погледнете съставките на плажното масло и изберете такова което има оксибензон или авобензон като активни съставки. Така няма да имате акне дълго време.

Зеленикава коса


Тези от вас, които обичат да плуват може да забележат позеленяване на косата им. За да запазите косата си нормална от вредите на хлорина и другите тежки метали, съдържащи се във водата, намокрете косата си с газирана вода леко, преди да влезете в басейна. Ако вече косата ви е позеленяла, това важи по-скоро за русокосите момичета, ползвайте лимон или оцет за измиване, за да се оттървете от неприятния цвят. 15 минути са достатъчни, използвайте продукта за измиване.