Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Лунни съвети за красота и здраве за петък, 9 юли

Денят преди новолунието е добро време да посетите козметичен салон. Разкрасяващите и лечебни процедури ще подобрят телесното и психическото здраве.

Болестите на този ден са причинени от стрес. Следователно, възстановяването ще изисква самота и спокойствие. Физическата активност се препоръчва да е умерена. Важно е да не прекалявате с натоварването, за да избегнете спад в енергията.

Препоръчва се да се консумират тестени, млечни и зърнени продукти. Мазни и пържени храни не трябва да се ядат. Ако имате желание, добре е да се почисти тялото с еднодневно гладуване. Алкохолът е противопоказан.



По време на периода на присъствието на Луната в знак Рак не се препоръчва извършването на козметични операции.

Най-уязвимият орган в това време е стомахът. Препоръчително е да не го натоварвате с тежка храна и алкохол. По това време тялото се нуждае от въглехидрати. Затова можете да се поглезите с някой сладкиш.

Може да се извършват операции на краката и гръбначния стълб, подходящо за премахване камъни и токсини и за лекуване на зъби.

Почистването на кожата е противопоказано - процедурата може да остави белези.

Не е добре да правите маникюр или педикюр - лакът няма да издържи дълго.



Подстригване: Ако сега подстрижете косата си, ще нарасне самочувствието и самоувереността ви. Подобряване на здравето, избавяне от стари болежки. Желателно е съвсем късо да се подстрижат тези, които планират големи промени в живота. Такъв ефект ще има дори само скъсяването на 2-3 см от дължината. Луната намалява, така че косата след подстригването ще расте много бавно, запазвайки дадената форма за дълго време.

Боядисване: Не се препоръчва. Ако боядисате косата си, в следващия лунен цикъл могат да се появят сериозни проблеми с финансите и в отношенията с другите.
Манипулации с косата: Можете да си поиграете малко с косата си (сплитане на косички, правете опашки, закрепете косата си с ластици, навийте къдрици). Това ще ви донесе отлична положителна настройка и стимул вашата коса да приема положителната енергия на природата днес и в следващите дни.

Покупки: Не се препоръчва да се правят никакви покупки. Никоя от тях няма да ви достави радост. По правило стоките, закупени през този период са с лошо качество. Можете да бъдете измамени, можете да сгрешите, да платите по-висока цена, а другаде да се окаже, че е по-евтино или да купите не това, което сте очаквали.

Лунен календар за красота и здраве през юли

През юли планетата на красотата Венера ще бъде доста напрегната: по-голямата част от месеца (до 22-ри) тя ще транзитира през знак Лъв и ще прави само напрегнати аспекти с Марс, Уран, Юпитер. Поради тази причина не е най-доброто време да експериментирате с външния си вид: резултатът може да не ви хареса много.

Този месец не е подходящ за пластична хирургия по няколко причини: първо, както вече споменахме, Венера няма да бъде хармонична. И второ, в дните на намаляваща Луна ще бъдат уязвими кожата, областта на лицето, главата, шията. Прехвърлете пластиката и инжекциите към онези месеци, когато ще се формират хармонични аспекти.

Пластичните операции и инжекциите за красота са доста агресивни и сложни процедури, така че е по-добре да поверите избора на дати за тях при опитен квалифициран астролог, който ще изчисли датата въз основа на личния ви хороскоп. Тогава рисковете ще бъдат сведени до минимум, а резултатите ще бъдат удовлетворяващи.

Луната е намаляваща от 1 до 9 и от 25 до 31 юли (до 8 август). В тези дни е по-добре да се направи изчистване, да се отървете от излишните килограми, пилинг и ексфолиант за лице.

За подхранване, овлажняване на кожата и подмладяващи маски е по-добре да изберете дните на нарастваща Луна: от 11 до 23 юли.

Сега можете да се възползвате максимално от природните ресурси – направете домашно приготвени маски от плодове и зеленчуци, СПА процедури (домашни или в салон), слънчеви и въздушни бани.

Ако се занимавате със спорт или фитнес, приспособете тренировките си към лунния календар, като промените натоварването в различни фази на луната, тогава можете да постигнете по-лесно резултата и ще ви бъде по-лесно да тренирате.

Тежко натоварване: 11, 12, 14-16, 26-28, 30 юли;
Средни натоварвания: 18-22, 24, 25 юли;
Слабо натоварване: 2-9, 13, 29 юли;
Почивка от тренировка: 1, 10, 17, 23, 31 юли

Четете още: Новолуние в Рак: Часовете, които ще променят живота ви