Автор
Теодор Муховски

Маска от тиквички - хитът на натуралната грижа за лицето

Маската от тиквички е идеална за уморена и суха кожа с видими следи на стареене. В домашни условия тя се приготвя само за няколко минути, а съставките ѝ струват стотинки. Как действа маската от тиквички? Как да я направите и приложите правилно? Отговорът е в следващите редове.

Тиквичката е зеленчук, който съдържа много витамини (C, K, PP и B1) и микроелементи (калий, магнезий, желязо). Освен това тиквичките не натрупват тежки метали и нитрати. Свойствата им ги правят ценни не само в кухнята, но и в козметиката.



Маска от тиквички - защо си струва да я използвате?

Есента е времето, когато пресните тиквички, набрани направо от зеленчуковите градини в България, са в изобилие. Този зеленчук е много ценен и има и сравнително ниска цена. Затова си струва да използвате предимствата му възможно най-често.

Домашната маска от тиквички се състои само от три съставки, които са лесно достъпни и могат да бъдат намерени в почти всяка кухня. Приготвянето им е изключително лесно и отнема няколко минути. С редовна употреба (два пъти седмично) можем да постигнем впечатляващи резултати.



Маска от тиквички - как действа на кожата?

Домашно приготвената маска от тиквички дава ефект на мигновено освежаване и блясък. При редовна употреба изглажда и овлажнява кожата, подобрява цвета и напрежението ѝ, намалява фините линии. Освен това подобрява хидролипидния баланс.



Домашна маска от тиквички - как да си я направим сами?

Комбинирайте 3-4 супени лъжици пулп от тиквички със супена лъжица натурално кисело мляко и една чаена лъжичка зехтин (можете да използвате и масло от сладък бадем). Смесете съставките старателно. Маската може да се обогати с малко лимонов сок или мед (ако няма да се използва при зачервена кожа).

Домашна маска от тиквички - приложение

Нанесете маската върху почистено лице, шия и деколте. След 20 минути измийте обилно с вода. Най-добре е редовно да използвате маската два пъти седмично.

Четете още: Прост и ефективен трик против бръчки за шепа стотинки