Помните ли Брит Екланд? Тя е едно от култовите момичета на Бонд, които всички толкова обичаме. Днес актрисата с носталгия си спомня за славните времена, в които е била част от легендарната филмова поредица и се осмели да разкаже пред целия свят за най-голямата грешка в живота си.

Брит се изповяда пред западните медии и сподели, че е допуснала непростимо прегрешение към самата себе си, като се е подложила на една от най-популярните козметични процедури през последните години. 78-годишната звездна актриса признава, че е залитнала по филърите и е направила огромно грешка, като си е инжектирала от тях в устните. Добавя още, че не се е подлагала на никакви други манипулации след ужасяващия ефект от тази процедура, но не крие, че е започнала да прави корекции по лицето си още след като навършила 50 г.

"Всеки има правото да избира за себе си дали да се подложи на козметични манипулации. И аз съм прибягвала към тях преди години, но никога повече няма да го направя. Нямам никакво желание да изглеждам по по-различен начин и да бъде нещо, което не съм", споделя Брит Екланд.

Когато решила да уголеми устните си, актрисата се доверила на виден френски лекар, който обаче вместо да постигне умерен резултат ѝ инжектирал многократно с веществото Articol, което по думите му било "нов дентален материал". Според някои видни специалисти по козметична хирургия това е колаген от ковеждо месо, който е бил често използван за уголемяване на устни през 90-те. Днес това вещество се води за рисковано, използва се много рядко във Великобритания, а в САЩ никога не е било одобрено за употреба. Ефектът от него е постоянен и много лекари отказват да го използват. Ето защо Брит е била меко казано недоволна от резултата от процедурата.

Актрисата е искрена, че съжалява за постъпката си, която по думите ѝ, я е обезобразила за цял живот и се е зарекла, че никога повече няма да се подложи, на каквито и да било естетични манипулации. Тя е откровена, че единственото, което прави сега за красотата си, е да се грижи за себе си и да пътува.

Години след манипулацията Брит се е подложила на процедура по отстраняването на филърите и е откровена, че се харесва много повече без тях.

Четете още: 8 звезди и техните бюти триковe за красота