Автор
Антония Михайлова

Момичето с бели коси и различен цвят на очите, което покори света с феноменалната си красота

Не. Тя не боядисва косата си, нито пък поставя на очите си лещи с различен цвят. Снимките с нейния облик покориха сърцата на интернет потребителите по цял свят, а поразителната ѝ красота няма равна на себе си.

Само на 11-години това крехко момиче от Чеченската република вече е сензация благодарение на уникалната си външност, с която майката природа я е дарила. Фотосите с нейното феноменално лице ежедневно събират безброй лайкове и възторжени коментари.

View post on Instagram
 

Уникалната красавица се казва Амина Епендиева и действително притежава външност като на богиня, пред която е невъзможно да останеш безразличен. Голяма част от потребителите я сравняват с Денерис Таргариен от хитовата продукция на HBO "Игра на тронове". За разлика от Емили Кларк обаче, която изигра ролята на майката на драконите, Амина не носи перука.

Всъщност детето е албинос по рождение. Това обяснява необичайния цвят на кожата, косата и веждите ѝ. Наред с това обаче Амина има и хетерохромия - едното ѝ око е небесносиньо, а другото - кафяво - детайли, които придават още по-силно обаяние на нейната удивителна хубост.

View post on Instagram
 

Албинизмът и хетерохромията и поотделно са изключително редки, а комбинацията им е уникален случай.

Когато фотографката Амина Арсакова се запознава с 11-годишната чеченка, тя остава омагьосана от нейното снежно обаяние. Затова и на снимките, които прави, момичето - албинос изглежда като неземно създание, като фея, случайно озовала се в нашия свят.

От момента, в който Арсакова споделя кадрите на профила си в Инстаграм, те се превръщат в истинска сензация. Подозрителни потребители обаче не пропускат да обвинят авторката им в използването на фотошоп. Съмненията им бързо са попарени, след като близки и приятели на девойката, които лично я познават, веднага защитават уникалната ѝ красота, уверявайки, че Амина изглежда по абсолютно същия начин и в реалния живот.

Със сигурност с такава забележителна външност Амина има обещаващо бъдеще като модел с бляскава кариера. Дали обаче тя ще избере модния подиум, или ще се насочи към друго поприще, зависи единствено от нея.

View post on Instagram
 

Четете още: „Под едно слънце“: Един фотопроект срещу чудовищните ритуали над децата в Танзания