Автор
Веселина Петрова

Най-добрите естествени съставки за всеки тип кожа

Студът навън влияе на кожата – изсушава я, зачервява, изтощава. От какво се нуждае вашата, за да бъде свежа и нежна?

Когато кожата ви е нормална... Почиствайте я поне два пъти на ден с топла вода и мек продукт. Вместо тоник или гел можете да използвате и пшенични трици. Масажирайте нежно лицето и шията с кубче лед. След това използвайте специален лосион с антисептични и противовъзпалителни свойства за стегнати пори и тонус. Последната стъпка – докато кожата ви е още влажна, нанесете крем, който ще я защити от въздействието на вятъра, слънцето, мръсотията от улицата. Кремът е задължителен, дори да не излизате сутрин навън, а да си останете у дома. 10-15 мин., след като нанесете крема, попийте остатъка със салфетка. Кожата ви е готова за деня – почистена, тонизирана и защитена!

Когато кожата ви е суха.... Ако не се грижите добре за нея, почти сигурно e, чe ще се появят повече бръчки. За миене използвайте минерална или преварена вода. Подхранвайте, хидратирайте, защитете от слънчевите лъчи. Тонизирайте с меки, щадящи продукти, съдържащи розова вода, растителни екстракти (ленено семе, липов цвят, корени от алтеа), термална вода. Изключително добре ще се почувствате, ако всеки ден вместо тоник използвате прясно мляко. Кремът ви трябва да е богат на витамини, а два пъти седмично е добре да правите подхранващи и хидратиращи маски.

Когато кожата ви е смесена... Сутрин използвайте продукти с полезни растителни екстракти (мента, невен, лайка), а вечер - почистващ крем с екстракт от лайка или зелен чай. Довършете процедурата по почистването, като обтриете носа, челото и брадичката с тонизиращ лосион. След това нанесете подхранващ крем, който не трябва да е прекалено мазен. Веднъж седмично тонизирайте с плодови маски или посетете козметичния салон за ензимен пилинг. Приятни и полезни са и масажите с етерични масла.

Четете още: Чайовете, които ни правят красиви и слаби