Автор
Woman.bg

Научните изследвания доказват, че увредената коса може да бъде напълно възстановена. Ето как!

Въпреки че генетиката е от решаващо значение за красотата, гъстотата и свежестта на косата, нейното състояние се влияе и от начина ни на хранене, от това колко сме изложени на замърсявания, както и от начина, по който полагаме грижи за нея. Здравословното хранене и правилната грижа за косата могат да я направят здрава и силна за много дълъг период от време.

Що се отнася до храненето, науката твърди, че протеините помагат на косата, затова се препоръчва да приемаме поне 45 г протеини на ден. Най-добрите източници на протеини са нетлъстото или птичето месо, рибата, нискомаслените млечни продукти, яйцата. Ако ни липсва цинк, това може да е причина за косопад. Ето защо експертите съветват да ядем поне шепа ядки, много плодове и зеленчуци, зелени салати и да пием много вода всеки ден. Лято е, сега всичко се предлага по пазарите – нека се погрижим за цялото си тяло, включително и за косата. Науката също така отдавна твърди, че Омега-3 мастните киселини могат да стимулират обновяването на корените на косата, да ги укрепват. Тези мастни киселини се съдържат в сьомгата, сардините, рибата тон, но също така и в лененото семе, киселото мляко, зърнените храни...

Лимонената киселина е най-благоприятна за косата

Веднъж или два пъти измивате косата си с шампоан? Използвате ли нещо друго освен шампоан и балсам? Избрали ли сте шампоана, който е подходящ за вашата коса? Неправилните шампоан и балсам могат значително да забавят възстановяването на увредената коса. Отвсякъде ни заливат продукти, които предлагат спасение за увредената коса, но науката вече е достигнала до окончателното „решение“: формулата с лимонена киселина има способността да прониква във вътрешността на всеки косъм и да го възстановява.

Лимонената киселина се съдържа в повечето цитрусови плодове. Тя притежава свойства, които възстановяват увредените връзки в ствола на косъма, благодарение на своята трикомпонентна, молекулярна структура. Молекулата е достатъчно малка, за да проникне дълбоко във вътрешността на влакната на косъма, а нейната тристранна форма позволява възстановяването на обширни мрежи от връзки. Веднъж попаднала вътре, молекулата може да възстанови нишките на косъма, като неутрализира минералните йони, причиняващи увреждането на връзките. И тук е мястото, където ще откриете формула с лимонена киселина, която е създадена специално за увредена коса – новата серия на Elseve за възстановяване Bond Repair!

Грижа преди измиване с шампоан

За първи път L'Oréal Paris се фокусира върху вътрешността на косъма – на нивото на неговата сърцевина – за да възстанови увредените му вътрешни структури. С иновативната линия Bond Repair с лимонена киселина марката L'Oréal Paris Elseve гарантира на жените силна коса от вътре навън.

В допълнение към серията шампоани и балсами L'Oréal Paris представя напълно нова стъпка за подхранване преди измиване с шампоан. Продуктът с лимонена киселина възстановява увредените връзки в ствола на косъма.

Грижата преди шампоан Elseve Bond Repair е най-концентрираният продукт от тази линия за дълбоко възстановяване на косъма и защитава косата от накъсване вследствие на разресване, боядисване и стилизиране.

Освен че предлага подхранване, което възстановява здравината на косата, тази линия създава уникално сетивно изживяване. Терапията преди шампоан и балсамът имат кремообразна текстура, докато шампоанът образува богата и обилна пяна.