Трябва да помислим малко повече за здравия вид на косата си. Има някои ежедневни процедури, които трайно увреждат косата ни.

С тези дребни навици силно увреждаме косъма и косата с времето става по-накъсана, изтощена и губи блясъка си.

- Миенето с много гореща вода. Все по-често през зимата ни се случва да прекаляваме с много топлата вода. Тя попарва косъма и той губи блясъка си.



- Сушенето с много силен сешоар, от много малко разстояние. Сушете косата по-бавно, на по-слаба степен и от по-голяма дистанция.

- Пресата за коса. Тя е сред нещата, които най-силно увреждат косъма. Забравете за вафличките. Те не са модерни и никак не се вписват в представата за стилна прическа. Изправяйте и навивайте косата с преса и маша, които регулират топлината си и са направени от качествени материали.



- Прекалено стегнатата прическа. Ако често хващате косата на опашка, не използвайте ластици, които заплитат косата. Сред най-големите "вредители" са гумените ластици. Те заплитат и късат косата. Не стягайте силно. Отделяйте време за разресването на косата и я оставяйте пусната.

- Прекалената употреба на стилизиращи продукти. Те водят до накъсване и понякога до появата на пърхот. Избирайте качествени продукти и внимавайте, кои са най-подходящи за вашия тип коса, съветват от suetno.com