Меките къдрици и вълнистата коса са едни от най-секси прическите, предпочитани не само от техните притежателки, но желани и от мъжете!

Какво ли не бихме дали за тази дълга, вълниста коса, която пада на свободно разпилени кичури, подухвани леко от морския бриз… Напълно наясно сме, че поддържането на косата е нейната номер едно тайна!

Да, не притеснявайте да използвате шампоан всеки ден. Съвременните шампоани за ежедневна употреба са изключително щадящи и нежни към косата. Истинските причинители на щети са сешоарът, пресата и машата за коса.

Стилистите твърдят, че освен това тайната е в начина на подстригване. Донякъде са прави, но за да постигнете желания ефект, вие имате нужда и от подходящ за целта продукт.

Искате секси, безгрижни, свободно разпилени вълнички? Като за начало оформете косата си на пластове. Така косата ви ще придобие плътност в основата си и ще пада по раменете ви на нежни и секси вълни.

След като прическата ви вече е оформена, можете да пристъпите и към прилагането на лака за разделяне на косата на отделни кичури. Такъв можете да закупите във всеки магазин за козметични продукти.

Друг начин да придобиете красиви букли е като използвате спрей, който съдържа морска сол.

Може дори сама да си го направите. Ето как: Разтворете няколко супени лъжици морска сол в средно голяма бутилка вода.

След като сте готова, овлажнете малко косата си и после я напръскайте с готовия спрей. Недейте да сушите със сешоар.

За тези типове коса, които са леко естествено чупливи, спреят с морска сол просто ще подсили естествените ви вълнички на косата.