Носът вече няма значение: Избират Мис България на конкурс с маски

Вече нищо не е същото. Дори конкурсите за красота. И надпреварата за най-красива българка пострада от пандемията. Конкурсът трябваше да се състои в края на месец октомври, но беше преместен за началото на следващия месец.

Точната дата е 6 ноември. А в момента още текат кастинги, затова не се знае и точният брой на участничките.

Дългоочакваното шоу трябва да се проведе в столичен клуб, разбира се, при спазване на всички противоепидемични мерки. Конкурсът ще протече стандартно в три тура. Новото е, че един от тях ще бъде тематичен, посветен на опасното заразно заболяване, което е част от ежедневието ни вече почти година.

Организираторите са споделили, че обмислят единия кръг да е свързан с COVID-19. Не е ясно какво точно ще представлява, но е твърде вероятно красавиците, борещи се за короната, да дефилират по... маски.

Конкурсът за красота "Мис България" води своето начало от далечната 1929 г. Тогава за най-красивата българка е избрана Люба Йоцова, която след това участва в конкурса “Мис Европа” и става подгласничка. Досега конкурсът е излъчил 24 победителки, сред които са Евгения Калканджиева, Наталия Гуркова, Елена Ангелова, Ивайла Бакалова, Роси Иванова, Славена Вътова.

През 1967 г. титлата “Мис България” грабва известната актриса Бранимира Антонова. А през 1995 г. “Мис България” става Евгения Калканджиева, която се класира в ТОП 10 на международния конкурс за красота “Мис Свят”.