Автор
Весела Георгиева

Пластичен хирург: Мъжете искат да имат по-женствено лице

Някои мъже искат да имат по-женствено лице, но без радикално да променят външния си вид, коментира пред Lenta.ru пластичният хирург Виктория Блинова.

„Мъжете, както и жените, искат да изглеждат по-млади и модерни. За щастие стереотипът, че мъжът трябва да е малко по-красив от маймуна, потъна в забрава”, казва Блинова.

"Тенденцията за оформяне и естетическа привлекателност взимат своето. А романтичният образ на Звяра, засенчващ Красавицата, е нещо от миналото."

Някои представители на силния пол искали да бъдат агресивно брутални, други се интересували от елегантна феминизация.

В същото време желанието на много пациенти от мъжки пол е липсата дори на намек за пластична хирургия. Това подчертава стремежа към натурализъм, който се запазва през последните няколко години.

Независимо от професията и социалния статус, мъжете искат външно да отговарят на своя мироглед. За разлика от някои жени, мъжете не се стремят към тотално прекрояване на лицето, пише Факти.

Най-често мъжете подмладяват горната третина на лицето и темпоралната зона, правят лифтинг, прибягват до блефаропластика (подмладяване на очите), ринопластика (корекция на формата на носа), липофилинг (корекция и структуриране на лицето със собствена мазнина), както и инсталиране на лицеви импланти.



Погрешно било възрастовите промени във външния вид да се смятат за единствена причина за пластична хирургия. Ендоскопската корекция на младо лице ще помогне да се съобразите със съвременните тенденции за красота, като същевременно ще запазите индивидуалността си. А подобна операция след 40-годишна възраст радикално ще подмлади визията - ще свалите 15-20 години, коментира хирургът.