Слънцето може да е много вредно, особено ако пренебрегнем факта, че UV лъчите са опасни.

За да избегнем кожните проблеми е важно да имаме необходимите продукти за красота, с подходящата формула и според типа кожа, която имаме.

Обикновените плажни масла ще ви предпазят от слънчево изгаряне, но има и други по-сериозни последствия за кожата ни.

Предпазването през летните дни е най-важното нещо, което трябва да ви вълнува.

Трябва да покриете кожата си със защитен филм срещу вредните слънчеви лъчи. Не искате да остареете преждевременно, да получите обрив и да изгорите, нали?

Предпазвайте се разумно.



Мокри кърпички за почистване на лице

Винаги носете със себе си мокри кърпички, за да почиствате лицето си, защото замърсяването по морските курорти не е много по-малко от това в града. Заради слънцето, тялото и лицето ни се потят и замърсяванията залепват за кожата ни. Ако искаме да имаме чисти пори и хубава кожа, трябва да почистваме лицето си.

Тонизираща маска за лице

Тези от вас, които имат суха кожа, трябва задължително поне по два пъти на ден да използват тонизираща маска за лице, която освежава и хидратира кожата ви, без да я омазнява. Изберете продукт с натурални екстракти.

Аксесоари за коса

Сигурно ви се струва малк, че тук сме включили и аксесоарите за коса, но когато косата ни пада върху гърба и раменете ни, ние се потим повече. Оттам и порите н се запушват, а вие не искате да ходите на плаж с пъпки, нали.

Затова изберете небрежен кок, конска опашка или шнола, за да хванете косата си, може да пробвате и с модерните ленти за коса или диадемите. Никога не пристягайте прекалено много косата си. Тя трябва да диша и винаги я пръскайте със спрей за коса, за да не изгори скалпа ви.

Лосион за тяло за след слънце


Задължително, след плаж използвайте лосион за след слънце, така кожата ви се регенерира от излагането на слънце. Изберете продукт с много витамини. Може да пробвате и с термална вода или спрей за тяло отново с натурален екстракт.



Балсам за устни

Много важни за всяка жена са устните. Когато ходите на плаж, те са застрашени от свежестта и сочността си, защото нямат естествен овлажнител. Затова, за да не изгорят устните ви, използвайте балсам за устни с витамини.