Автор
Woman.bg

Прическите на едни от най-великите жени на всички времена

Време е за новата ни рубрика, посветена на грижата за косата, която кръстихме "Домашни тайни за красотата на косата". Защото вярваме, че най-добрите съвети са тези, които само опитът и времето извеждат на преден план. За целта се свързахме с една млада, много талантлива и упорита дама, която преди година отвори собствен Салон за коса и маникюр ONE, като преди това 18 години се учи от едни от най-добрите в бранша. Съветите ѝ са подходящи както за дамите, така и за мъжете, защото освен за прически, с Цони ще говорим и за цялостна грижа за косата. След като миналия петък тя ни разказа Може ли да се боядисваме по време на цикъл, днес по повод женския празник ще обърне внимание на прическите, които са станали запазена марка на едни от най-емблематичните дами на всички времена.

Винаги, когато клиент ме пита каква да бъде новата му прическа, му предлагам да заложи на хора, които са останали в историята както със своята неповторима работа, така и със стила си. Казват, че модата е нещо, което днес си отива, за да се върне обратно след няколко десетилетия. Има обаче прически, които са непреходни. Затова на 8-и март ще споделя с вас част от прическите на едни от най-великите жени на всички времена.

Те са естествени, сексапилни, модерни и никога не робуват на модата, загърбвайки своята собствена идентичност и вътрешни устои за елегантност - както в тоалетите, така и в косите.

Една от любимите ми актриси е София Лорен.

View post on Instagram
 

Тази прекрасна дама е в безупречен вид, без да изглежда прекалено нагласена. Прическата ѝ винаги е безупречна, в нюанси, близки до естествения ѝ цвят. С това усещане за естественост както в косите, така и в облеклото, красотата, естествения сексапил и пищни форми на София Лорен се засилват още повече.

Макар наскоро да публикува своя снимка в Инстаграм с тъмна коса, тази руса фурия не измени на така любимия си цвят за толкова време, че да кажем, че наистина е обърнала посоката. Мадона е символ на сексапил, провокация и мода. И трите са в нейното ДНК и не спира да ни го доказва още от 80-те години на миналия век.

View post on Instagram
 

Сара Джесика Паркър. Освен, че винаги ще си остане в сърцата ни като Кари от „Сексът и градът“, тя е жена, която наистина може да ни научи на много стил. В живия живот тя остана вярна на своята естествена визия, с чупливи коси, подсилени с леки руси акценти.

View post on Instagram
 

Когато говорим за женственост и сексапил Мерилин Монро е вечно задължителното присъствие! Царицата на перхидроленото русо, сексапилна до мозъка на костите си, тя вълнува десетилетия след смъртта си – както жените, така и мъжете. Благодарни сме на химиците днес, че можем да имаме бяло рус цвят като на Мерилин, без да съсипваме косите си.

View post on Instagram
 

Лейди Ди винаги ще остане в сърцата ни с нежната си очарователност. Много дами, поддръжници на елегантно къси прически, все още се стремят към нейната визия и меки руси тонове.

View post on Instagram