Автор
Woman.bg

Силата на природата привлече плеяда родни звезди и топ-инфлуенсъри

„Природата вдъхновява, ние създаваме“ е мотото на най-новата изцяло натуралната козметика, представена за първи път в България.

Стилно събитие събра родните знаменитости Краси Аврамов, Кристина Димитрова, ледената кралица Асдис Ран, певицата Ан Джи, представители на фармацевтичната индустрия и водещи козметолози, за да се потопят в магията на красотата и силата на природата.

Power of Nature представи водещия козметичен бранд Inalia, който от 1-ви май ще бъде достъпен в аптечната и търговската мрежи.

Под екзотичното име се предлагат над 30 продукта за лице, коса и тяло, в това число и иновативна слънце-защитна козметика изцяло на природна основа.

Гостите бяха приветствани от Георги Запрев – мениджър продажби в бранда за България. Специално от Гърция пристигнаха основателят на Power of nature Group Константинос Пантелидис, вице-президент на Power of Nature Group, Джордж Лабадас, член на борда на директорите и изпълнителния директор на компанията Йоанис Пантелидис-Пергантас.

Компанията е създадена през 1984 г. и представя пълна гама от продукти – решения за справяне с леки, често срещани ежедневни здравословни проблеми. В същото време Power of Nature е една от водещите и надеждни европейски компании, превърнала се в световен посланик на гръцката природа. За събитието в София пристигнаха водещите Елени Папаруна - химик от отдел проучване и развитие и Луиза Валатсу - магистър фармацевт в отдел проучване и развитие.

Събитието уважи и основателят на най-голямата аптечна верига в Пловдив маг. фарм. Васил Маджаров, ДФ, който пристигна, за да се увери в качествата на революционната гръцка козметика.

„Нашата компания вече 40 години използва силата на природата. Целта ни е да осигурим патентовани решения в грижата за кожата, благодарение на уникални комплекси от различни видове витамини и други съставки. Благодарим ви за подкрепата и интереса към продуктите с марката Inalia“ – с тези думи се обърна към българската публика създателят на компанията Константинос Пантелидис.

„Компанита ни е семейна. Ние сме второ поколение от това семейство и не сме част от големите международни корпорации. Съхранили сме духа на уважение и обич към природата и за нас това е едно ново начало. Надяваме се да оцените и факта, че нашите продукти са по-различни. Ние работим в 22 държави, но България за нас е специална“ – допълни Йоанис Пантелидис-Пергантас.

Представянето на козметичната линия започна с презентацията на революционния продукт TANPIRE Self-Tanning. Топ-инфлуенсърът и носителка на титлата Лейди България 2022, Мария Бойчева, бе първата жена в България, която опита ефекта на иновативния продукт.

По време на елегантното събитие бяха представени и линията продукти с мигновен ботокс ефект, които предизвикаха най-голям интерес сред аудиторията. Истински фурор породиха сериите слънцезащитни и продукти за тяло.

Перлата в короната е екстрактът от планински чай, богат на полифеноли и биофлавоноиди, осигурява силен антиоксидантен ефект върху кожата. Сериите на водещия гръцки бранд съдържат екстракт от опунция, който е с висока концентрация на полифеноли и витамин Е и има успокояващо въздействие върху кожата. На екстракта от скална роза компанията залага заради високото съдържание на полифеноли и действието му срещу свободните радикали. Съставката традиционно се използва в билковата медицина и е станала популярна като парфюмериен компонент от най-висок клас. И накрая, флоралната вода от босилек е противовъзпалителна, антиоксидантна и анти-старееща съставка. Комбинацията от традиция и ноу-хау е идеално подсилена с полезните свойства на ценните за здравето на кожата витамини.

Елени и Луиза представиха и серията козметика с естествен и патентован състав. Тя е иновативен комплекс от витамини D3, E и C със силно антиоксидантно действие, което забавя признаците на стареене и засилва производството на колаген. Витамин D3 предпазва клетките от ултравиолетовите лъчи, подобрява функцията на кожната бариера, като ограничава естествената хидратация на кожата и предотвратява проникването на микроби и алергени в кожата. Витамин Е е известен със свойствата си против стареене, тъй като намалява бръчките и признаците на стареене. Има способността да предпазва клетките от атаките на свободните радикали, със силно антиоксидантно действие. Витамин С подобрява избелването на кожата, увеличава синтеза на колаген и предпазва колагеновото разграждане. Витаминът на здравето предотвратява липидната пероксидация на клетъчната мембрана и стареенето на кожата, намалява индуцираното от ултравиолетовите лъчи увреждане на клетката. ДНК-комбинацията от витамини и билкови екстракти в козметиката Inalia е най-мощната тайна за красота на всяка жена, която знае точно от какво се нуждае кожата й, за да блести отвътре, осигурявайки мигновен ботокс ефект без убождане.

Скътана в координатите 25ο 16′ източно от о-в Крит се намира естествена среда, където растения с отлично качество, цветя и плодове, етерични масла и екстракти от критската земя се отглеждат и събират изключително от Power of Nature SA. Те формират естествените активни съставки на козметиката Inalia. Полезните свойства на билковите екстракти са известни още от древността. Днес науката козметология признава техните многобройни ползи за кожата и се обръща към силата на природата.

Козметичната линия е представена на българския пазар от Power οf Nature - първата компания за естествени здравословни и хранителни продукти в Гърция. От 1984 г. компанията предоставя пълна гама от продукти – решения за справяне с леки, често срещани ежедневни здравословни проблеми. Всички козметични продукти на бранда са подходящи и за мъже, както и за бременни жени.

Висококачествената козметика Inalia се състои от натурални суровини и доказва уважението и етичната политика на компанията към принципите, които защитават не само красотата на кожата, но и красотата на природата. Процентът на съставките с естествен произход надхвърля 91%.