Автор
Весела Георгиева

Съставките, които продуктите за грижа за кожата през лятото трябва да съдържат

В топлите летни дни кожата ни е подложена на силното слънце, опасните слънчеви лъчи и горещия въздух. По-високи температури обаче изискват по-специални грижи. Ето какви съставки трябва да има в продуктите, които избирате.

Слънцезащитни филтри

Много е важно да защитите кожата от слънцето. Затова продуктите ви трябва да съдържат качествена слънцезащита - и срещу UVA, и срещу UVB лъчи. Титаниевият диоксид е природен минерал, открит в земната кора. Той е UV абсорбатор, което означава, че може да погълне UV лъчите. Той абсорбира UVB лъчите и някои UVA лъчи, но не може да осигури пълна защита от UVA. Титаниевия диоксид е безопасен за хората и планетата, когато не е с наночастици. Цинковият оксид също е естествен UV-абсорбатор. Предпазва както от UVA, така и от UVB лъчи. За хора с чувствителна кожа минералните и домашно приготвени слънцезащитни продукти с цинков оксид и титаниев диоксид са добър вариант.

Хидратиращи съставки

Топлото време изсушава кожата и тя има нужда от хидратация. Заложете на продукти с хидратиращи съставки като хиалуронова киселина, глицерин или алое вера.

Антиоксидантите са важни

Слънцето причинява стареене, затова имаме нужда от продукти, богати на антиоксиданти. Задължително добавете в лятната си козметична чантичка крем с витамини C и E, така ще намалите вредното влияние на свободните радикали.


Ексфолиращи съставки

През лятото е важно да премахвате мъртвите кожни клетки и да поддържате порите чисти. Избягвайте агресивни ексфолианти. Използвайте нежни ексфолианти с ензимни съставки или глина.