Красивата коса невинаги е подарък от съдбата. Най-често тя е продукт на дълги часове работа, прием на подходящи витамини и минерали и някои малки тайни. Стилистите имат десетки свои лични хитринки, които прилагат за невероятен обем или за максимално естествен вид на къдриците. В тази статия ще ви разкажем за най-интересните.

Сух шампоан за обем от корените

Да, сухият шампоан не е само за почистване на косата. Той е и чудесно средство за придаване на обем откъм корените. Ако при това имате и мазен скалп, сухият шампоан ще премахне излишната мазнина. Можете спокойно да го нанесете и на чиста коса. Сухите шампоани обикновено се правят от натурални съставки, така че със сигурност няма да навредят на косата ви.



Естествени къдрици с помощта на хавлиена кърпа


Ако вечерта си измиете косата, а после си засучете на главата тюрбан и си легнете да спите с него, на сутринта ще имате приятни къдрици във френски стил. Впрочем, този метид е популярен именно сред френските стилисти. Французойките не обичат да губят много време за прически, къдрене и грим, най-важното за тях е да се наслаждават на живота. Затова нямат нищо против прическата им да се оформя сама, докато те спят.


Масло за връхчета преди измиване

Маслото за връхчетата на косата предпазва косъма от нацепване и изсушаване. Често обаче това средство прави косата мазна. Можете да го нанесете половин час преди измиване. Така маслото ще има възможността да попие. После измийте спокойно косата си и овлажнете с кондиционер. Връхчетата на косата ви ще изглеждат отлично при това без да са мазни.

Сенки за очи по пътя

За да създадете илюзията за гъста коса, можете да нанесете по пътя в косата си сенки за очи. За целта най-добре използвайте четка за руж, с нея ще стане най-бързо. Най-важното е сенките да съвпадат по цвят с корените на косата ви и да не съдържат светлоотразяващи частици. И да – говорим за сухи сенки, а не за кремообразни.



Домашно приготвен сух шампоан

Тъй като всички сухи шампоани имат натурален състав, лесно можете да си направите подобно средство и в домашни условия. За целта смесете равни количества нишесте (започнете от 1 чаена лъжичка) и какао и добавете 3 капки ефирно масло от мента. Сухият шампоан се нанася в корените на косата и после се премахва с ресане.

Четка за зъби за обем


Можете да придадете обем на косата си и без специални средства и сложни прически. Просто пласт по пласт тупирайте кичурите с четка за зъби в посока към корените. Обемът ще е забележим с просто око.



За по-трайни къдрици

Ако навивате кичурите на машата от средата на косъма, а не от края му, къдриците ще бъдат много по-трайни.

Допълнителен обем с помощта на сешоар за ръце

У дома можете да придадете обем на косата си с помощта на сешоар – просто наведете глава надолу и изсушете косата си. Ако обаче вече сте навън, а обемът изведнъж е изчезнал, можете да използвате сешоарите за ръце в обществените тоалетни.

Четете още: Най-добрите естествени съставки за всеки тип кожа