Автор
Ева Григорова

Тайните за грим на Кейт: Как да се гримираме като кралска особа?

За голяма част от дамите по света Кейт Мидълтън е истинска икона. Тя завладява сърцата не само със своята заразителна усмивка и добронамереност, но и с перфектната си визия.

Несъмнено Кейт е от известните дами, диктуващи тенденциите в областта на модата и красотата.

Днес нейната прическа с меки къдрици, известна като Simply Kate, е сред най-търсените фризури от дамите в Англия, а формата на веждите ѝ се приема за образец.

Запазена марка на Кейт е и безупречният ѝ грим, който, както посочва личният гримьор на херцогинята, Лора Кей, драстично се е променил през години. Първоначално Мидълтън бе любител на силно подчертаните с черна очна линия очи, докато днес тя залага на далеч по-деликатен макиаж.

"Бютивизията на херцогинята, която виждаме днес, е резултат от опити, грешки и търсене на "ново аз". Херцогинята отдавна е привърженик на черната очна линия, но от 2014 година започна постепенно да я изключва от стайлинга си и да се придържа към по-естествен грим", разкрива гримьорката на Катрин. Към днешна дата гримът на принцесата на Уелс се откроява с равномерен тен на лицето, розово-прасковен руж на скулите и изразителни очи.

Какво още включва гримът на Кейт и как да си направите същия може да видите в следващите редове:

Лице

Зад равномерния тен на лицето на принцесата на Уелс стоят два основни продукта. Фон дьо тен и коректор, като фон дьо тенът задължително трябва да е хидратиращ и със слънцезащитен фактор, разкрива Лора Кей. След това върху лицето на Кейт се нанася руж в прасковен тон и хайлайтър с перлени частици.

"В периода 2015-2016 година Кейт, подобно на много кралски особи, използваше матова основа. Едва през 2018-а тя вкара в грима си хайлайтъра", споделя гримьорката и признава, че не е почитател на матовата основа, тъй като тя създава визия като на порцеланова кукла и е "меко казано неестествена".

View post on Instagram
 

Очи

Що се отнася до грима при очите вечерните и дневните визии на Кейт не се различават много. И за двата вида събитие Мидълтън залага на естествени тонове в бежово, кафяво, кремаво и прасковено. Блестящите текстури са за вечерна визия, а матови за дневни изяви.

На очната линия все още е отделено основно място в облика на принцесата, като дебелината и дължината е в зависимост от дрескода на събитието.

View post on Instagram
 

Вежди

През годините формата на веждите на Кейт се променя забележимо: през младешките ѝ години бяха по-тесни, по-тънки, а сега са широки и с наситен цвят.

Междудругото, известно е, че принцесата е фен на микроблейдинга, но корекцията при нея е толкова сполучлива, че те винаги изглеждат естествени.

View post on Instagram
 

Устни

От години любимото червило на бъдещата кралица е Sandwash Pink на Bobbi Brown, което е в деликатно розово - цвят, малко по-ярък от този на устните ѝ. Именно това червило принцесата беше подбрала и за сватбения си ден.

View post on Instagram