Автор
Woman.bg

Тази маска премахва бръчките като с вълшебна пръчица

Едно от многото неща, с които Индия е известна по света, са нейните традиционни рецепти за красота и младост. Неслучайно днес тайните за разхубавяването на индийките играят не по-малка роля в сферата на козметологията, отколкото френските и японските технологии за разкрасяване.

Сред най-популярните и доказали своята ефективност средства за разкрасяване от индийките е кардамонът - феноменална подправка и истинска съкровищница на витамини и минерали, която подобрява състоянието на човешкото тяло както отвън, така и отвътре. Съдържа етерични масла, аминокиселини, мастни киселини, магнезий, цинк, фосфор, витамини А и Е, които оказват благоприятен ефект върху състоянието на кожата, допринасят за нейната регенерация, обновяване на клетките, насищането им с кислород и полезни вещества.

Маската за лице с тази ароматна екзотична подправка подмладява до неузнаваемост кожата, изглажда досадните бръчки, прави я по-сияйна и еластична от всякога. Тя е подходяща за всички възрасти, но е особено препоръчителна за дами над 30-годишна възраст.

За да си я приготвите, са ви необходими следните съставки:
мляко (при мазна кожа), сметана (при нормална кожа) или заквасена сметана (при чувствителна кожа);
кардамоново масло;
масло от авокадо;
розово масло;
бадемово масло.

Смесете 2 чаени лъжички сметана, 5-7 капки масло от авокадо, 5 капки розово масло, 5 капки бадемово масло, 5 капки масло от кардамон. Разбъркайте добре.

Получената смес нанесете върху кожата на лицето и шията с помощта на памучен тампон на няколко слоя, като всеки следващ слой разпределяйте върху кожата, след като предишният е изсъхнал.
Оставете маската за 15-20 минути, след което изплакнете с топла вода.
Препоръчително е терапията да се прави на курсове: една процедура, 2 дни почивка и пак нова процедура.



Внимание! Не ползвайте маската, ако имате непоносимост или алергия към някои от съставките ѝ или имате открити рани или възпаления на кожата.

Четете още: 8 шокиращи процедури за разкрасяване от цял свят