Автор
Woman.bg

Ужасно красиви на Хелоуин – празничен грим

Вси светии e вече тук, любителите на веселите партита и страховития маскарад си измислят новия образ за тази година, ужасяващ костюм и естествено грим.

Вие избрахте ли вече?

Тази година можете спокойно да потърсите вдъхновение на модния подиум – не всички дизайнери и стилисти са се ограничили до стандартните рамки на имиджа. Ще намерите редица идеи за красив и едновременно с това страховит хелоуински грим!

На модното ревю есен-зима 2010-2011 моделите на Betsey Johnson блеснаха на подиума със син грим Smoky eyes и яркочервено червило. А подстрижката на Мортиша Адамс във вид на черно каре беше украсена с хартиени трафарети в тъмни цветове. Сами виждате интересния ефект от това – огромни очи, продължаващи сякаш към косата – рисунъкът на трафарета допълва линията на външния ъгъл на окото.

Грим Betsey Johnson

Класическо червено червило използва в образите на моделите си и Gaspard Yurkievich, който обаче допълни това решение с „геометричен“ грим на очите – решетка от бяла и черна очна линия по долния клепач. Въпреки разпространеното мнение, че очната линия на долния клепач намалява визуално окото, в случая е постигнат точно обратният ефект.

Грим Gaspard Yurkievich

Бледото като порцелан лице, демоничният поглед, черните smoky очи, агресивно или черно червило, разчорлена коса... Такива образи представиха модните дизайнери Vivienne Weswood и Yohji Yamamoto. Най-далеч в това отношение обаче стигна Уестууд – гримът на моделите й дори изглежда леко „разквасен“ и създава усещането, че лицето всеки момент ще се разтопи, но ще остане завинаги в паметта с яркостта си! Yohji Yamamoto пък набляга на колорита в прическите – косите на манекенките му се издигат нагоре като пламъците на факла.

Грим Vivienne Weswood

Дизайнерът Jeremy Scott също разчита на ярките цветове и превръща моделите си в рисувани момичета от японските аниме-филмчета. Синя очна линия, ярки сенки за очи и виолетово червило – чудесен грим в стил baby doll за чисто момичешки Хелоуин!

Грим Jeremy Scott


Но подходящи за празника образи се срещат и на ревютата от сезона пролет-лято 2012 г. Там разбира се гримът и прическите са по-ярки и жизнерадостни, но все така креативни. Например smoky eyes, комбиниран с естествен цвят на устните при Gucci или пък котешки заострени нагоре ъгълчета на окото, съчетани с червено червило при Jean Paul Gautier. Впрочем последният може да ви зарадва и с още една идея за празника – плътно накъдрени и прецизно подредени букли. Тази донякъде средновековна и ретро прическа е напълно подходяща за атмосферата на Вси светии.

Грим и прическа Jean Paul Gautier

И още по-смели идеи – грим на очите, оформен във вид на пеперуди и пера при Diego Benetti, „сенки“ за очи от златисто фолио при Fendi и разноцветни коси при Narciso Rodriguez и Thakoon!

Грим и прическа Narciso Rodriguez


Но какъвто и грим да си изберете за Хелоуин, той неизбежно ще привлече вниманието на всички, само ако е ярък и оригинален. Прегледайте нашата фотогалерия и изберете своя ужасно красив образ!