Автор
Woman.bg

Влияе ли върху растежа на косата фазата на Луната?

Време е за рубриката ни, посветена на грижата за косата, която кръстихме "Домашни тайни за красотата на косата". Защото вярваме, че най-добрите съвети са тези, които само опитът и времето извеждат на преден план. За целта се свързахме с една млада, много талантлива и упорита дама, която преди година отвори собствен Салон за коса и маникюр ONE, като преди това 18 години се учи от едни от най-добрите в бранша. Съветите ѝ са подходящи както за дамите, така и за мъжете, защото освен за прически, с Цони ще говорим и за цялостна грижа за косата.

След като миналия петък тя ни показа Прическите на едни от най-великите жени на всички времена, днес ще ни разкрие влияе ли Луната за по-бърз растеж на косата, ако я подстрижем, докато е в началото на новата си фаза.

Много хора вярват, че косата им расте по-бързо, когато се подстригват по време на новолуние. Няма научно доказателство за това, но пък от друга страна медиците в Китай се уповават на лунната фаза, а в Индия аюрведическата медецина е свързана с активността на Луната. Французите пък направиха диета, която е съобразена с естествения спътник на Земята.

Твърди се, че тя влияе ползотворно върху кръвоснабдяването на скалпа и оттам на косъма, което ускорява растежа на косата. Доброто състояние на косата зависи от много фактори - генетични, хормонални и физиологични. Когато се грижите добре за нея, използвате реномирана козметика, не злоупотребявате с химическо третиране, подстригвате редовно, косата ще оцени подобаващо грижите за нея.

Ако се доверите на Луната, побързайте да си запишете час за подстригване от 18 до 20 март, Новолунието е на ваша страна!