За мъже с рокли, грим и маникюр а’ла Крюела Девил вече отдавна знаем. Виж, време беше да чуем и… за жени…с бради!

Нейното име е Харнаам Каур и е от Великобритания. За първи път в медийното пространство името ѝ влиза през 2014 г., когато Фарнаам застава смело пред камерата, за да покаже брадата си и да говори с гордост за нея.

View post on Instagram
 

Младата жена страда от хормонално заболяване, което е основният ѝ стимул да се посвети на кампании срещу тормоза заради външния вид.

С нетипичното за жена окосмяване по лицето Харнаам живее от 11-годишна. В началото приема изключително тежко състоянието си заради тормоза и подиравките, които е принудена да търпи ежедневно от съучениците си.

View post on Instagram
 

С годините обаче тя успява да надмогне болката и обидите и да изгради самоувереността на жена, демонстрираща с гордост и достойнство външния си вид.

В изданието на Книгата на рекордите на Гинес за 2017 г. Харнаам Каур е вписана като най-младата жена с брада в света. Днес тя е истинска Инстаграм сензация, която редовно публикува фотоси с брадата си в социалната мрежа, показвайки на света, че се чувства красива и щастлива от начина, по-който изглежда.

Чрез снимките си тя не спира да призовава всеки, който е различен, с ентусиазъм и вдъхновение да се учи да приема своята уникалност и неповторимост, борейки се неотклонно с наложените от съвременното общество стереотипи за красота.

View post on Instagram
 

Дързостта и самоувереността на Каур ни напомня и на една друга звезда, която отказва да се раздели с буйното си лицево окосмяване - гръцкия модел от Кипър - София Хаджипантели. Благодарение именно на смелостта ѝ да спре да скубе веждите си и да се покаже пред всички в цялата си натурална и неподправена прелест, тя се превърна в истинска сензация и вдъхновение за редица жени по света.

View post on Instagram
 

Четете още: Да бориш стереотипа за красота... с една вежда