3 причини да скриете лицето на детето си в социалните мрежи

В днешно време животът не кипи навън, а в дебрите на социалните мрежи. Дали това е хубаво, или не чак толкова хубаво, преценете вие, но истината е една - много от нас показват личния си живот онлайн.

Може би едни от най-активните потребители в мрежата са младите майки, които намират отдушник в интернет пространството, а част от тях дори печелят от рекламно съдържание, свързано с децата им. И независимо какъв е случаят, ще ви споделим защо е добра идея да не показвате лицето на детето си, особено ако то все още е бебе:

View post on Instagram
 

За да ги окуражите да имат собствено мнение и да взимат избори за себе си

За да бъдем най-точни, ще цитираме Джиджи Хадид, която все още не е показала лицето на дъщеря си. Ето защо: "Няма да покажа лицето на дъщеря си в социалните мрежи. Искам един ден тя сама да избира как да се покаже пред света. Искам да има хубаво, нормално детство, без да се притеснява какви ли неини снимки сме споделили в публичното пространство, които тя не е имала възможност да избере."

View post on Instagram
 

За да запазите личното им пространство

Колкото и да е малко вашето дете, вие сте длъжни да запазите личното му пространство. То не е играчка или сладък домашен любимец, за да публикувате лицето му без негово знание, дори и все още да не разбира какво се случва. Ако сте родител на достатъчно голямо дете, не пропускайте да го попитате дали е съгласно да качите дадена негова снимка в интернет, преди да се решите да го направите. По този начин детето ви ще разбере, че мнението му се зачита и няма да живее с усещането, че животът му е на показ.

За да ги защитите

Никога не знаете до кого стигат снимките ви в интернет. Не знаете кой може да попадне на кадър с детето ви и да злоупотреби по някакъв начин с него. Хората са различни и не всеки може да гледа с добри очи на вашето дете, а и не бихте искали да го изложите на опасност, нали?

View post on Instagram
 

Четете още: Най-после! Ева Веселинова показа близнаците (Снимки)