Автор
Ева Григорова

6 изумителни факта: Ето как душите на децата избират родителите си!

Трудно ли ви е да повярвате, че душите на децата избират своите родители преди те да се родят?

Склонни сме да вярваме, че отговорът е “да”. Въпреки това множество древни култури смятат, че душите избират своите родители много преди да бъдат заченати на Земята. Сред тях са африканската, индийската, гръцката и тибетската.

Договорът, който душата “сключва” преди да слезе на земята включва множество подробности, сред които са бъдещите ѝ прераждания, кои точно ще бъдат нейните родители и роднини, място на раждане, дата и час и др.

Друг любопитен факт, в който древните дълбоко вярвали, е че душата има добре изграден план за бъдещите събития, които предстои да преживее, още преди да бъде зачената. Всъщност избирането на родители е изключително мистичен феномен, който до голяма степен почива на концепцията за прераждането.



1. Договорът на душата

Душите слизат на Земята в различни тела в различните си инкарнации. Преди да се роди всеки от нас е избрал както родителите си, така и уроците, които иска да научи и дори останалите хора, с които иска да сподели настоящия си живот.

Древните вярвали, че различните души имат различна свобода да избират уроците си. Според тях, ако в предишни животи човек е натрупал твърде много карма, той слиза на Земята, за да научи специфични неща и да придобие опитност, която да донесе баланс.

2. Уроците на живота

Защо обаче душите на децата избират точно своите родители? Както вече стана ясно, древните вярвали, че душата на всеки човек се завръща на Земята, за да научи точно определени уроци и за да се развива.

Родителите и семейството ни са основата на живота на всеки човек и имат огромно влияние върху това как точно ще се развие, как ще възприема себе си и околните и как ще прави изборите в живота си. Всичко това е тясно свързано със специфичните уроци на конкретната душа.



3. Родители и братя и сестри

Щом детето избере своите родители, то установява специфична връзка с тях, особено с майката. Тя започва да присъства под формата на енергия, в очакване на зачеването.

Освен това душите достигат до споразумение с други души относно това дали ще имат братя и сестри и в какъв ред ще се родят в избраното семейство.

4. Време и място

Както вече разбрахме уроците са най-важната причина, заради която душите продължават да се прераждат. Понякога е необходимо душата да се роди в специфичен регион и общество, за да научи това, за което е дошла. Например, ако дадена душа е изпитвала негативни чувства към определена религия или раса, е много вероятно в следващ свой живот да се роди именно в такава част от обществото, за да се научи на любов, съчувствие и толерантност.

5. Духовно семейство

Знаете ли, че всеки от нас среща едни и същи души във всеки един свой живот? Те са членове на нашето духовно семейство.

Те могат да бъдат в ролята на родители, братя и сестри, учители, приятели или пък партньори. Понякога душите избират да се родят именно в своето духовно семейство, разменяйки местата си. Например в един живот дадена душа може да бъде дъщеря, в следващия - майка. Така те често лекуват различни натрупани травми и успяват да видят една и съща духовна връзка от различен ъгъл.



6. Свободна воля

Въпреки че древните вярвали дълбоко, че животът на всеки човек е планиран преди неговото раждане, те смятали и че всеки от нас има свободна воля. Като човешки същества имаме правото да изберем да не следваме този план или пък да излезем от отношения, с които смятаме, че не можем да се справим.

Концепцията за преражданията и уроците свързани с тях, обаче носи успокоението, че всичко в живота ни се случва с определена причина и носи специфични уроци, които ние трябва да видим. Често обаче виждаме това от дистанцията на времето, а не докато ни се случва.