Автор
Woman.bg

67-годишна китайка забременя по естествен път

В днешно време младите жени все повече отлагат момента с майчинството, но за сметка на това почти всеки ден научаваме как възрастни дами раждат, макар отдавна да са попрехвърлили детеродна възраст. Днес отново имаме повод да се възхищаваме на природата и медицината, след като 67-годишна китайка на име Тиан роди, а зачеването се е случило по естествен път.

Родилката е пенсионирана лекарка, която избра да роди в болницата, в която е работела доскоро. Тя самата е експерт в сферата на фертилнте проблеми и е успяла да забременее, както природата е отредила, благодарение на широките си познания.



Екипът, който изражда 67-годишната лекарка, споделя пред медиите, че тя е дала живот с цезарово сечение и е имало немалко усложнения покрай раждането. Но благодарение на напредналата медицина, китайката е успяла да стане майка, въпреки напредналата си възраст. Лекарите открили, че яйчниците ѝ били като на 40-годишна жена, което е допринесло забременяването да се случи по изцяло естествен път.

Съпругът на родилката, 68-годишният Хуанг, разкри че са решили да кръстят бебето Тианчи, което означава „дар от небесата“. Това е трето дете за двойката, те са родители на две пораснали деца – момче и момиче. Дори имат щастието да са баба и дядо на няколко внучета, най-голямото от които е на 18 г.

В момента Тиан е най-възрастната родилка в Китай, но в света има и много по-възрастни жени, дали живот. Вие мислите ли, че е редно дамите, които отдавна са прехвърлили детеродна възраст да се подлагат на подобни изпитания?



Четете още: Меган Маркъл се просълзи: трудно ѝ е да крие колко е уязвима