Анджелина Джоли изплашена до смърт за чернокожата си дъщеря

След като Робърт де Ниро сподели публично, че се тревожи за децата си заради смесения им произход, който може да ги обрече на тормоз от страна на обществото, Анджелина Джоли също сподели, че изпитва подобни страхове.

През последните дни, когато горещата тема в САЩ е не коронавирусът, а расизмът, актрисата е помислила обстойно върху бъдещето на едно от осиновените си деца. Оказа се, че тя е изключително разтревожена за 15-годишната Захара, която е тъмнокожа и може един ден да се превърне в жертва на силен расизъм и дискриминация от системата.



„Има повече от 70 млн. души, които трябва да се приберат у дома заради войната, дискриминацията и расизма в САЩ. Да, системата в момента защитава мен, но вероятно не би защитавала дъщеря ми или всеки друг човек, който е с тъмен цвят на кожата, защото не съществува никаква толерантност“, споделя разтревожената Анджелина.

Според бившата съпруга на Брад Пит, Америка има да извърви много дълъг път, докато се пребори с расизма. Тя е категорична, че краят на полицейското насилие над тъмнокожи трябва да бъде само началото и че има още много проблеми, които е наложително да бъдат превъзмогнати. Актрисата споделя, че е обнадеждена заради отзвука, който се наблюдава след нелепото убийство на Джордж Флойд.



Сякаш светът най-накрая започва да се събужда и хората се принуждават да мислят на по-дълбоко ниво за проблемите в обществото.“, казва тя.



Четете още: Емили Ратайковски гола на рождения си ден (снимки)