Детски маникюр

16 ноември 2011 | 10:44
74932
30
30

Децата от ранна възраст трябва да се научат да полагат грижи за външниш си вид. В списъка на редовните процедури влиза грижа за ноктите.

В края на краищата, всяка малка дама иска да има красиви нокти, като своята майка. Доставете това удоволствие на своето дете.

По какво се различава детския маникюр от този на възрастните:

Детските нокти, както впрочем и цялото тяло са в процес на формиране. Те са много по-тънки отколкото ноктите на възрастните. Структурата на ноктовата пластина при децата се отличава от тази на възрастните.

Ноктите на децата са богати на вода, което подсигурява тяхната еластичност. Кожата около ноктите е много нежна, а кутикулата много тънка. Затова основната задача в детския маникюр е да не се навреди. Детския маникюр е препоръчително да се направи не повече от два пъти на месец.

През последните години, детския лак за нокти в САЩ и Европа стана много популярен. Той е отличен начин за борба с най-често срещаните детски навици - гризането на ноктите и кожата около тях.

Този навик го имат около 30 % от децата на възраст от 7 до 12 години. Маникюрът за децата е един от доказаните начини, при които детето се отказва от този лош навик. Този метод е особено ефективен за деца под 9-годишна възраст, тъй като детето възприема красиви и забавни рисунки по ноктите, като интересна играчка, и не би ги развалило.

Въпреки това, не се препоръчва ноктите на децата постоянно да се лакират, за да не се ограничава достъпа на кислород до нокътната плочка.

Обработването на детските нокти трябва да става много леко и внимателно.

Изберете инструменти, които няма да наранят нокътната плочка и кожата около нея, например мека пила, миниатюрна ножичка и дървена пръчица.

Лака на водна основа е идеален за малки деца. Той може лесно да бъде отстранен чрез измиване на ръцете с топла вода и сапун.

Ако искате детето да се отърве от лошия навик да си гризе ноктите изберете лак с горчив вкус, който непременно трябва да бъде предназначен за деца.

Още по темата

Коментари

30 Милена Светославова Иванова
  07 ноември 2013 | 18:15 отговор
 

да,да,да ама сега наистина стига вече един си изразява неговото мнение друг също ама защо трябва да се караме кой е прав и кой НЕ Е ? Аз си знам едно––детското лакиране и гримиране СА УЖАСНИ.Когато пораснат ще се гримират ще се лакират......НО,сега НЕ И Е ВРЕМЕТО Има време ще се лакират и ще им омразне.............?!?!?! „БЛАГОДАРЯ ВИ„

 
29 $
  25 май 2013 | 17:38 отговор
 

научих се да чета на 6, като стимул да разбера какво пише в съветите за грим в женските списания, и макар, че по това време нямаше детска козметика, като подаръци за добро поведение получавах гримове и лакове. не мисля, че в това има нещо лоши. нито са чак толкова вредни, нито сега изглеждам по-стара от жените, които не са се гримирали никога. няма нищо в това. а ботоксът е нещо съвсем, съвсем различно, абсурдно е да се сравняват несравними неща. още по-абсурдно е да се мисли, че ако едно дете е лакирано с грим или прическа, съобразени с възрастта му, ще стане "неморално". спрете да гледате сериали, и четете по-сериозна литература от Робин Шарма

 
28 iskam po xubavi nokti da ka4ite
  04 февруари 2013 | 18:01 отговор
 

i daznaete na 8 sam iskam po xuba vi ne6ta

 
27 mnogo e grozno ka4ete po xubavi ne6ta
  04 февруари 2013 | 17:57 отговор
 

 
26
  09 септември 2012 | 13:10 отговор
 

аосон ж ъ пт поп ж

 
25 Силви
  18 декември 2011 | 11:04 отговор
 

Не виждам нищо лошо в това на малко дете да са му лакирани ноктите - вие не сте ли били малки, не сте ли обували обувките на майките си и не сте ли искали да ви слага червило и сенки? Моята майка имаше нещо като правило - слагаше ми червило/сенки рядко, примерно на някой празник като отидем на гости. Не виждам нищо лошо в това. Дори и момчетата искат да се "гласят" - 6-годишния ми братовчед все иска батко му да го прави на бодлички с гел или понякога си мокри косата с топла вода и си прави сам. Суетата е нещо нормално, заложено във всеки човек.

 
24 номер 8
  16 ноември 2011 | 17:57 отговор
 

Не обвинявай майка си за грозните си навици. Ако на определена детска възраст не си успяла да преодолееш гризането на нактите, то се предполага, че във вече зряла такава, трябва да можеш да контролираш действията и лошите си привички!!!

 
23
  16 ноември 2011 | 17:04 отговор
 

до № 16 - лакирах се тайно и после си триех лака преди да се приберат нашите.

 
22 Надя
  16 ноември 2011 | 16:07 отговор
 

Госпожици, я малко се успокойте.... Какво сте се хванали за косите??? Приемете, че едни смятат за нормално да лакират децата си, други го смятат за грозно. Аз лично го намирам за отвратително, но това си е мое мнение. Написала дамата в първия коментар, че не й харесва и веднага я нападнахте. Не може да й давате тон в живота и да я критикувате за начина й на мислене. Тя изразява мнение, за това колонките под всяка статия. Все пак няма да възпитава вас, а собственото си дете, нали така??? :) Относно изказванията на много от вас, че не намират нищо странно в това, ами ок, имайте си това свое мнение, но се замислете колко грозно стои отстрани, да видиш едно невероятно сладко, ангелско лице с лакирани нокти днес, утре с червило, а вдругиден с мрежестия чорапогащник и изкуствените мигли. Ако не успееш да вродиш у детето си някакви морални ценности, никога няма да се научи. И ако на 3 смята, че лакираните нокти са нормални, то замислете се на 15 що за мнение ще си е изградило. И пак ви казвам, хората си имат мнение и вие не сте тези, които ще им го променят.

 
21
  16 ноември 2011 | 16:04 отговор
 

Това ми прилича на: "Абе ти да изглеждаш добре маме, пък колко си проста не е важно! Все ще те хареса някой дебел чичко като Митьо Пищова, пък и някои други чичковци покрай него и ще си живееш много щастливо, докато не те измести следващото поколение 10-12 годишни.

 

Добави Коментар