Истинско чудо: Бременна жена в кома роди след усложнения от коронавирус

„Чувствам се като ходещо чудо“, споделя млада жена, след като се събужда от кома, предизвикана от усложнения от коронавирус, и разбира, че е родила. „Когато се събудих, и коремът ми го нямаше. Беше разтърсващо!“ - това са първите думи на младата родилка Ангела Примаченко след успешното ѝ изваждане от изкуствена кома.

Дамата, която родом е от щата Вашингтон, усеща първите симптоми на коронавирус в средата на март, но решава, че това е вследствие на алергична реакция. Въпреки това се подлага на изследване за COVID-19 и за съжаление резултатът е позитивен.

„Никой не смяташе, че състоянието ми ще се влоши толкова“, казва Ангела. Но напук на очакванията, периодът от 22-ри март до 6-и април се превръща в истинска борба на живот и смърт за смелата дама. Тя пристига в болницата със средни усложнения от вируса, когато е в 33-та седмица от бременността си. Ангела е без съпътстващи заболявания и никой не се съмнява във възстановяването ѝ, но когато започва бързо да се влошава и се налага да бъде интубирана, тя преминава през истински ад. Борбата е тежка и дълга и лекарите решават да я поставят в изкуствена кома с цел да предпазят бебето ѝ.

Щастливата развръзка се случва на 6-и април, когато Ангела е извадена от комата и изглежда най-тежкото е минало. Добрите новини не спират, когато разбира, че бебето ѝ, Ава, вече е на бял свят и е с отрицателен тест за коронавирус. Примаченко приема стоически новината, че няма да може да види новороденото си в момента, но утехата идва от това да му се порадва във видео чат.

И все пак, дори и след най-тежката буря изгрява слънце.

В момента родилката, любимият ѝ и малката Ава вече са у дома, а вирусът е напълно прогонен.

„Моментът, в който ме изведоха от отделението в инвалидна количка и всички хора наоколо започнаха да ръкопляскат и да ме подкрепят, спря дъха ми и ме разтърси из основи. Толкова е трогателно да видите и усетите подкрепата на всичките тези хора в момент като този, наистина нямам думи. Запомнете, че и в най-тежките моменти има надежда, уповавайте се на близките си и не се предавайте!“, споделя развълнуваната победителка в борбата с коварния коронавирус.

Четете още: Раждане по време на коронавирус? Мисията е възможна!