Автор
Woman.bg

Историята на Грация и Момчил: Да научиш, че ще ставаш родител, е най-голямото щастие

Срещаме ви с Грация и Момчил – една от 20-те двойки, които спечелиха “Бебешки ДНК пакет” от кампанията “Направи го сега” през февруари.

Те са млада двойка и са заедно от 8 години. От доста време обмислят да си имат дете и да бъдат едно щастливо и по-голямо семейство. За жалост при Момчил се появяват заболявания, които, поради лекарска некомпетентност, впоследствие стават тежки и временно ограничават възможността им за дете.



Ето какво още разказва той:

“Получи се така, че моето лечение на редица заболявания продължи около четири години и през този период преживяхме доста трудни и неприятни моменти. За наше голямо щастие в началото на 2021 г. моето здравословно състояние се нормализира и около септември месец бяхме абсолютно готови и в състояние да започнем с опитите за създаване на още един живот (бяхме абсолютно здрави поне в това отношение).

Взе, че се получи бързо и ние сме адски щастливи, защото след всички неприятни неща, които бяхме преживяли през последните 4-5 години, това беше и е най-хубавото нещо, което ни се е случвало. Тъй като сме млади хора, искаме да имаме две-три деца и да сме голямо щастливо семейство.
(Аз искам 4-5 дечица, но жената каза, че едва ли ще издържи и затова се разбрахме да са две – три, поне засега…)”



“Вашата кампания е страхотна и със сигурност ще мотивира много млади хора, защото един от най-честите проблеми, които спират хората да създават живот, са средствата за всички неща, които са необходими за отглеждането на едно дете. Това е много жалко, лично според мен, но е факт. Аз самият съм изпитвал тези притеснения и знам колко е трудно и как те спира това нещо заради многото разходи и недостатъчни доходи (пораждат се мисли как ще се справяш и т.н.).

Ние, след всички преживени неприятности, пренебрегнахме всички тези неща и нямахме търпение да създадем нов живот, едно туптящо сърце, което ще е нашата голяма любов и мотивация да продължаваме напред. Силно се надяваме всичко да е наред и да имаме едно здраво детенце, плод на нашата голяма любов.”

А ето и как младите влюбени си представят бъдещето с тяхното дете:

“Бъдещето с нашето дете си го представяме много приятно и забавно. Изпълнено с много разходки, приятни и щастливи моменти. Искаме да го научим на най-доброто, което знаем и можем. Ще се опитам да му предам занаята, които умея, ако има интерес, разбира се. Искаме да го предпазим от грешките, които сме правили, и да не правим с него грешките, които са правили родителите ни с нас. Ще се постараем да бъдем родители за пример и да сме щастливо семейство.”



Ако сте заченали своето бебе през 2022, запишете се на www.napravigo.bg, като изпратите своята лична история, заедно със семейна снимка. И тази година 20 от регистриралите се семейства ще получат "Бебешки ДНК пакет" с всичко необходимо за първата година от живота на техните бъдещи деца.

Регистрирайте се до 31 януари 2023 г.

Четете още: Историята на Мануела и Валентин: Реших да си почина от стимулациите и колелото се задвижи