Автор
Woman.bg

Историята на Мануела и Валентин: Реших да си почина от стимулациите и колелото се задвижи

Срещаме ви с Мануела и Валентин – една от 20-те двойки, които спечелиха “Бебешки ДНК пакет” от кампанията “Направи го сега” през февруари. Те са заедно от 4 години. Още преди година и половина решават, че моментът да създадат нов живот е настъпил и започват да опитват. Но защо не се получава бързо, ще разберете от разказа на Мануела.

“Тази бременност беше силно желана. Още преди година и половина решихме, че моментът е настъпил и започнахме да работим в тази насока, но тъй като аз имах проблеми – с дълги години липса на цикъл и овулация, нещата не станаха от първите опити. След няколко неуспешни опити за разрешаване на проблема с липсата на естествена овулация при репродуктивни специалисти – както във Варна, така и в София, лятото на 2021 г. реших да си "почина" от стимулациите.

Неочаквано обаче колелото се задвижи и успях да имам две естествени менструации... Третата обаче закъсня и аз първоначално реших, че отново нещо е станало и моят цикъл е изчезнал. Нямах типичните ранни симптоми за бременност, като повръщане и отпадналост. На сутринта на 23-ти октомври реших за всеки случай да си направя тест за бременност, който излезе категорично положителен.

Стъписах се, но тъй като беше много рано сутринта, реших да изчакам да отвори най-близката лаборатория до нас и да си направя и кръвен тест. Отидох веднага. Още на обяд резултатите бяха готови. След като и той излезе "много" положителен казах на Валентин страхотната новина. След 2 дни отидох и на ехографски преглед при гинеколог. Бях бременна в 7-а г.с. И така до ден днешен чакаме с нетърпение малкото човече да се появи живо и здраво на бял свят.

Представям си бъдеще, изпълнено с много поводи за усмивки, но и усилена работа. Работа да бъдем спокойни и търпеливи родители и да се стараем да отгледаме будно, любознателно и добро дете.”



Ако сте заченали своето бебе през 2022, запишете се на www.napravigo.bg, като изпратите своята лична история, заедно със семейна снимка. И тази година 20 от регистриралите се семейства ще получат "Бебешки ДНК пакет" с всичко необходимо за първата година от живота на техните бъдещи деца.

Регистрирайте се до 31 януари 2023 г.

Четете още: Мисълта за детето спаси и двама ни: Една история за вярата, надеждата и силното желание да прегърнеш новия живот