Благодарение на напредналата медицина, много жени могат да изпълнят мечтата си да станат майки, дори и с наличието на сериозни репродуктивни проблеми. Методът, който позволява друга жена да износи и роди бебето ви отдавна е измислен, но досега не бяхме чували за истории като днешната. Баба роди собствените си внуци!

Когато е само на 23 г. американката Микаела Гъмп-Джонсън получава най-страшната диагноза в живота си – цервикален рак. По това време тя вече е дала живот на първото си дете, но винаги е искала да има и още наследници. И макар лечението ѝ от кошмарната болест да я е направило безплодна, тя успява да постигне мечтата си с помощта на напредналата медицина и безкрайната любов на майка ѝ.

Още преди да бъде подложена на хистериектомия, химиотерапия и лъчетерапия, Микаела е замразила ембриони, само че не е имала финансовата възможност да се обърне към сурогатна майка. В този момент обаче майка ѝ не е допуснала тя да изпадне в отчаяние и ѝ предлага да износи и роди децата.



Благодарение на факта, че дамата е едва на 43 г. и е в добро физическо здраве, лекарите позволяват манипулацията да бъде осъществена. Ето че 9 месеца по-късно Микаела се сдобила не с 1, а с цели 2 деца – близнаци. Това е четвъртото дете, което майка ѝ ражда.

Към днешна дата децата и родилката са добре, а Микаела е на седмото небе от щастие.


Четете още: Анджелина Джоли изплашена до смърт за чернокожата си дъщеря