Автор
Веселина Петрова

Петте влудяващи неща, които хората без деца казват на приятелите си - родители

Най-добрата ми приятелка няма деца. Казва, че още не е срещнала мъжа с главно „М” и затова не смята да прави компромиси. А не би отглеждала сама наследник, защото за самото дете не би било добре. Донякъде уважавам решението ѝ, защото за да дадеш живот, трябва да си наясно, че твоят ще се промени. Ще се обърне буквално с главата надолу. И ти трябва да си готов за това.

Джани Задик от Huffington Post изрежда пет много дразнещи фрази, които хората без деца казват на своите приятели-родители.


1. Когато имам деца, никога няма да им позволя да ядат сладко, да играят на таблета, да се влачат в магазина... Е, да ви разочаровам. Само почакайте. Сигурна съм, че поне веднъж ще им позволите. Просто няма начин.

2. Разорени сме. Бяхме на две сватби и не ни останаха джобни. Леле! Ами ако имате деца? Няма да имате нито за суши, нито за вино. Защото памперсите, играчките и всички други „екстри” за малчо ще бъдат с предимство.

3. Толкова съм заета. Нямам свободно време да се погледна! Алоооо, аз нямам време да ям, да се изкъпя, да си подбера дрехи, с които да изляза. Дори в тоалетната не ходя сама.


4. Много ми се спи. Снощи бяха на едно парти... Парти ли? Стига! Не съм имала нормален сън от... не помня откога! Малкият спи при мен и се върти като часовниковата стрелка. Аз съм се свряла в ъгъла на дивана. И се събуждам схваната с главоболие. И какво от това? Безценно е!

5. Знам точно какво имаш предвид. Имам кученце. Не, съжалявам. Сериозно ли сравни бебето ми с куче?!... Вече не съм ти приятелка!