Преди броени дни на бял свят се появи първото бебе от еднополови родители у нас.

Хомосексуалната двойка – Вяра и Диляна, дадоха живот на момченце на 6 юни, в навечерието на шествието в подкрепа на хората с различна сексуална ориентация "София прайд".



Малчуганът носи аристократичното име Виктор-Мануел и е заченат посредством метода ин витро чрез анонимен донор.

За да се случи чудото, са използвани яйцеклетките на едната бъдеща майка - Вяра, а другата – 25-годишната Диляна, лично износва и ражда детето.

Влюбената двойка сподели снимки от най-радостния момент в живота си на Фейсбук профила си. Веднага след това двете дами се вписаха в социалната мрежа като семейство Иванови.

Двете са се врекли във вярност през 2018 г., а преди месеци разкрили вестта, че ще стават родители. На венчавката 25-годишната Диляна била в нежна бяла рокля, а 41-годишната ѝ партньорка – Вяра, в бял костюм.

Нестандартното семейство живее в Русе, където момичетата трепетно са подготвяли няколко месеца дома за новия член на семейството. Двете сбъдват обещанието си, че ще работят за наследник, след като стигат до извода, че едно дете би било безкрайно щастливо, ако бъде отгледано от две майки.

Вяра и Диляна уверяват, че няма да се месят в избора за сексуална ориентация на детето си, а ще му дадат пълната свобода само да избере пола на интимния си партньор.

Четете още: А ти нуждаеш ли се от ЛГБТИ прайда?