Автор
Woman.bg

Той мечтаеше за рожба и това го спаси от коварна болест

Елена и Станислав са една от стотиците двойки, участващи в кампанията за стимулиране на раждаемостта "Направи го сега – ДНК на бъдещето". Двамата са заедно от близо 5 години. Елена вече се радва на един син от предишния си брак, а днес тя и Станислав са в трепетно очакване на най-новия член на семейството – втора рожба за Елена и първа за Станислав.

Преди радостната вест да ги споходи обаче, двамата преминават през редица изпитания и неволи. След многократни неуспешни опити да се сдобият с бебе, двойката е принудена да се обърне към специалист. Оказва се, че Станислав има семином на тестиса, което сериозно застрашава здравето му и възпрепятства шанса за дете. Налага се бързо да отстранят опасното образувание и да проведат два курса химиотерапия.

„Лекарите казаха да чакаме с бебеправенето, а и информацията относно пораженията от химиотерапията беше лоша. Мислехме, че може и да не ни сполети радостта. Слава Богу, година и половина след терапията се появиха и двете черти като Великденско чудо! Щастливи сме и сме благодарни на Господ, а баткото се вълнува много! Искам да имам деца, за да помогна на България. Искам да отгледам децата си в България, но мечтая и за по-добър живот, тук, за тях!“, споделя Елена в писмото си до кампанията.

Днес младата жена очаква с нетърпение появата на своята втора рожба и вече прави планове за новия дом, в който тя и семейството ѝ ще се пренесат. „Изключително ново за мен ще е да бъда в собствен дом и да виждам реакциите на другото дете към бебето. Желая да постигна хармонията в семейството ни и всичко да бъде любов. Копнея повече от всичко да се отдам и да се насладя на майчинството си, да възпитам достоен човек!“, не крие радостта си от предстоящото щастие Елена.

За нея е интересно още и как самият татко ще се почувства, когато прегърне мъничкото крехко създание в големите си бащини обятия. „Представям си как малкият човек прилича на баща си, но в умален вариант. Нямам търпение да открия всички нови, прекрасни усещания и да опозная новия човек!", допълва Елена.



„Искам да ви поздравя за инициативите, които предприемате! Когато видях тази кампания, пратих линк на приятелка ми и ѝ казах: "Хайде да се регистрираме!" Тя отвърна: "Но не сме още бременни…", казах: "Ами да действаме!" Оказа се, че именно тогава съм била бременна, съвсем в първата седмица“, завършва вдъхновяващата си история щастливата и за втори път бъдеща мама.

Историята на Елена и Станислав е част от благородната инициатива на кампанията "Направи го сега – ДНК на бъдещето". Целта на проекта е да вдъхнови и насърчи всички двойки, които не страдат от репродуктивни проблеми, да не отлагат появата на първата си рожба за по-късен етап от живота им, когато може вече да е късно.

Четете още: Вярвайте в чудеса, защото се сбъдват!