Учени от Кеймбридж: Събирайте болните от Ковид-19 деца със здравите - полезно е

11 юни 2020 | 07:47
4681
2
снимки: Unsplash
2

Вероятността дете под 15-годишна възраст да бъде ударено от гръмотевица е много по-голяма, отколкото да се зарази с новия коронавирус. Това сочат резултатите от последно проучване по темата за опасността от развиване на болестта при най-малките.

Една от причините за провеждането на изследването е планирането за отваряне на училищата във Великобритания от септември. То е проведено от специалисти от Кейбриджкия университет, които открили, че при децата под 15-годишна възраст заболеваемостта от Ковид-19 е изключително ниска. И дори възможността дете да бъде ударено от гръмотевица е по-голяма, отколкото да се зарази с вируса. Учените обаче са категорични, че светът спешно се нуждае от разработването на ваксина, защото това е единственият начин представителите на рисковата група (над 60 г.) да бъдат предпазени, докато младите и децата могат да продължат живота си спокойно.

деца

От Кеймбриджкия университет дори препоръчват малките деца да се събират повече, особено с връстниците си, които имат коронавирус, за да добият имунитет. Причината за тази препоръка е фактът, че малчуганите изкарват вируса много по-леко от възрастните. За учените този метод е най-подходящ за справяне с Ковид-19, докато бъде създадена ваксина.Експертите споделят, че тази тактика, която наподобява умишленото събиране на деца, които имат шарка с такива, които все още нямат, може би не е най-добрата опция, но със сигурност донякъде е решение към настоящия момент, в който не е измислена превантивна мярка.

коронавирус

Четете още: Мария Илиева показа уникална рокля и стилния си син

Още по темата

Коментари

2 Стойчо
  02 октомври 2020 | 05:20 отговор
 

Докато продължавате да го коментирате тоя смешен вирус измислен от Бил Гейтс с това идиотско име, той ще продължава да е жив! Спрете да го коментирате и набързо ще загине и всички ще го забравят и ще заживеят пак нормално. И хората от Кеймбридж са напълно прави!

 
1 Лекар
  11 юни 2020 | 11:34 отговор
 

Аааа, големи учени тия в Кеймбридж бе! Колко умно и лесно се говори от Университета и колко по друго и трудно е в болницата! Значи другарят Мангъров е завършил там! А кво прайм с десетките деца умрели от възпаление на ендотела предизвикано от вируса?! Или те са били само негърчета и от източна Европа?

 
 
Пациент
11 юни 2020 | 18:56

А с кво помогнаха извънредните мерки на умрелите?????

Добави Коментар

Най-четени