Астрологически котката е свързана с Луната - светило, раждащо в хората желание да имат спокоен живот, да имат дом, семейство.

Според народната традиция котката се смята за талисман на уютния дом.

Луната ни дарява душевна мекота, нежност, грижовност, пробужда майчинските ни чувства. И деца, и възрастни, като правило си мечтаят за котка, когато в живота им не всичко, свързано с темите на Луната - дом, семеен живот, отношенията с майката, е в ред.



Ако желанието да си има котенце не напуска детето, значи просто на детето не му достига грижа или не се чувства уютно и спокойно в дома, пише hobyto.com.

При възрастните често пъти желанието да си вземат котка се появява след развод или когато отношенията в семейството са опънати.

Ако човек създава семейство, в което всичко му е по сърце, то страстта за котка вече няма да го вълнува така, както по времето, когато е бил сам.



Присъствието на котката намалява тревогата, която човек изпитва поради своята самота или семейни проблеми. Това лунно създание като че ли заменя семейството, успокоява, умиротворява, укрепва душата.

Луната само отразява слънчевата светлина, както домът отразява характера на стопанина и неслучайно тя се привързва към отражението - към дома.

И ако котката се управлява от Луната, то кучето е подвластно на Слънцето.

Тези, които мечтаят за куче, искат слънчева независимост и власт, искат да бъдат творци, център на света, в който живеят.

Ако вашето дете си мечтае за кученце, създайте му условия за творчество, запишете го в кръжок, в школа, където да го научат да прави нещо с ръцете си. Детето, което си мечтае за кученце, иска да бъде забелязвано, на него просто му е необходимо да развива талантите си, за да може да изненадва и да радва околните.



Ако зрял човек си мечтае за куче, значи му е време да разнообрази живота си. Слънцето е източник на творческо вдъхновение и желанието да си вземеш куче възниква, когато всичко в живота ни е станало прекалено банално, делнично, когато от всекидневните грижи не ти остават нито сили, нито време за някакво творчество.

Потребността да имаш котка или куче винаги носи подсъзнателен характер и сигнализира за това, че е необходимо да се сложи в ред семейния живот или да се разнообрази всекидневието.

Животните ни помагат в нашето развитие, дори само с това, че ни напомнят за непосредствеността. Те ни учат на промяна, на ласка и грижа. Учат ни да не бъдем егоисти.