Автор
Пепа Попова - Пепита

Белослава Хинова се появи и в градината на Dior

Модният маратон продължава и щафетата бе поета от Париж. Paris Fashion Week по традиция бе открита от ревюто на Christian Dior. Сред гостите, дошли да видят творенията на Мария Грация Кюри, бяха Моника Белучи, Елена Перминов, Дженифър Лорънс и Карли Клос.
Докато политиците в Ню Йорк обсъждат климата, модният свят също не стои настрана от екологичните проблеми. Това бе причината по сценографията на шоуто да работи екипът на студио Coloco, специализирано в съвременен ландшафтен дизайн и обединяващо ботаници, градинари, ландшафтни дизайнери и урбанисти, които успяха да превърнат хиподрума Longchamp в градина. За украсата на пространството са използвани 164 вида дървета, получени от разсадници във Франция, Германия и Италия, които след шоуто ще станат част от различни проекти за укрепване на горските масиви и залесяване на Париж - към всяко дърво е бил прикрепен специален етикет, от който гостите можеха да научат повече за произхода му, както и къде ще бъде засадено то след шоуто. Освен това в декорацията не е била използвана никаква пластмаса.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 



Самата колекция бе също изключително еко-ориентирана - видяхме изобилие от сламени облекла. От рафия бяха изработени не само шапките, но и роклите, полите и шортите. Мария Грация Кюри представи класическия new look силует на Dior в нов облик и в екологична интерпретация.
Този път тя заложи на по-утилитарна и практична колекция. Сдържани естествени цветове, полски цветя върху леещи се до земята рокли, свободни сака, тай-дай – в подобни тоалети е по-лесно да си представим дамите някъде в Прованс, отколкото на светско парти.

View post on Instagram
 

В лежерен тоалет дефилира и Белослава Хинова, която свикнахме да виждаме по най-звездните подиуми на най-големите модни къщи. След дефилетата на Chanel миналата година и тези на Armani, Sportmax и Dolce & Gabbana тази година, тя направи поредните си уверени стъпки в приказната градина на Dior.

А ето още красота от Dior:

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram