Джил Байдън - първата дама, която показа стил от средната класа

Въпреки че крайните резултати от президентските избори в САЩ все още не са обявени официално, американската преса вече провъзгласи Джо Байдън за 46-ия президент на страната. А това какво означава? Точно така – че Америка си има и нова първа дама и това е Джил Байдън.

И както повелява традицията, ще обрънем специално внимание на нейния стил, което неведнъж сме правили и с Мелания Тръмп, Мишел Обама и всички президентски съпруги. Тук трябва да признаем, че словенката, която е неотлъчно до Доналд Тръмп, вдигна модната летва много високо с безупречната си визия. Все пак, тя е бивш модел и кралица на красотата с изключително изтънчен вкус. Но изглежда, че Джил също се справя отлично в подбирането на тоалети и умее да предава послания с тях.



Бъдещата първа дама не се страхува от ярките цветове и смелите модни решения, макар и да е на нескромните 69 г. Тя просто умее да внася свежест във визията си, което я подмладява поне с десетилетие. Джил е професор, но стилът ѝ определено не е скучен и семпъл. Обича наситените цветове, рядко можете да я видите в черно, а също така умее да съчетава и аксесоара на 2020-а, маската, с облеклото си.



Джил Байдън се придържа към корпоративния стил на обличане, като внася съвременен блясък във всяка своя визия. Несъмнено тя се отличава от Мелания Тръмп, но не толкова заради визията си, колкото заради цялостното ѝ излъчване. Докато красивата словенка е някак хладна, мълчалива и мистериозна, Джил Байдън е винаги широкоусмихната, приветлива и разговорлива. Няма нищо общо с ледената осанка на Мелания. В едно отношение обаче двете си приличат – те просто умеят да предават послания с дрехите си.

Сигурно си спомняте емблематичното яке на г-жа Тръмп с надпис: „Изобщо не ми пука, а на теб?“. Е, Байдън съвсем не е толкова дръзка. Единственият път, в който сме я виждали да носи дреха с надпис, бе през 2019 г. по време на митинг във Филаделфия. Тогава посланието, изписано на гърба ѝ беше просто „Любов“. Стилът на Джил по-скоро казва: „Аз съм следващата модна икона“, макар и самата тя да се определя просто като „учител“, тъй като тя е университетски преподавател и заяви, че ще продължава да работи, дори и след като стане първа дама.



За разлика от Мелания, Джил, като типична американка, залага повече на удобството, отколкото на висшата мода. Макар и неведнъж да сме я виждали в прелестни тоалети на Oscar de la Renta, Brandon Maxwell и др. Тя често предпочита удобните равни обувки пред изморителните токчета. Г-жа Байдън дори демонстрира по-скоро стил на средната класа и съвсем не обича толкова недостижимо скъпите за повечето жени по света тоалети. Тя просто е почитател на практичността и я избира пред показността. Но разбира се, не е изключено и нейният стил да се промени, след като влезе в Белия дом. Също както се случи и с Мишел Обама.

Каквото и да кажем за стила на Джил Байдън обчае, най-важното ще остане само едно – тя е невероятен поддръжник на съпруга си и го съпровожда навсякъде с гордост и широка усмивка. Какво по-хубаво от това?



Четете още: Рокля на Кейт бе определена като дреха на десетилетието. Вижте я!