Когато дрехите наистина правят човека

19 януари 2013 | 13:13
21670
82
82

"Мислех да започна типично с български подход-с недоволство. Тъкмо щях да кажа „Омръзна ми да гледам сиви и скучни хора по улицата” и хоп- спрях се. Нали тази 2012 година ще е ново начало за всеки. Като е така, нека да я стартирам позитивно с няколко изказани на глас мечти: Искам по улиците да виждам цветни, стилно облечени хора! Да бъдат смели в дрехите си. Да заменят черното с червеното, например. Да захвърлят синтетичните пухенки и да облекат вълнени палта. Да забравят за острите ботуши с тънки токчета и още по-тънки връхчета. Да погледнат встрани и да видят, че светът не е само бяло-черен. Кафяво-черен е точната дума за родните улици. Да отворят душите си за цветовете на живота.

Знам, сега ще скочат разни защитници на тъмнината, с доводи за безпаричие и хиляди житейски проблеми. И няма лошо, всеки има право на мнение. Моето е кратко: животът е един, за едни кратък, за други-още повече. Истината е, че ние самите не знаем колко ще живеем. Имали смисъл да зарявяме дълбоко главите си в пръстта вместо да гледаме широко надалеч? „Не е така лесно”- ще кажат същите тъмни хора. Да, но е така. Всичко е въпрос на възприятие. Мислите идват от самите нас. Просто трябва да контролираме какво излиза от там.

Неизменно идва и въпросът-„Дрехите ли тогава ще ни спасят”? Дали ще ни спасят, не знам, но със сигурност ще ни помогнат. Представете си-излизате и на асансьора съседката до вас. Облякла се в тъмно синьо сако и керемидено-червена пола, обула бежови боти на платформа, вързала си малко пъстро шалче, ей така за грациозност, наметнала си кремаво пончо отгоре, сложила си малко пудра, дръпнала си тънка очна линия, ударила си леко червено червило. Направо не ви се вярва. И как-това е все едно да смените черно-бял телевизор с цветен. Няма как картинката да не ви донесе усмивка. Няма как съседката да не ви се усмихне обратно. Денят вече започна позитивно.

„А пари за дрехи откъде?” -продължават въпросите. Откъдето за цигарите, кафетата и алкохола, например. Имали ли желание, има и начин са казали хората. За едни това ще са дрехите от намаления за 50лв, за втори-от италиански бутици за 5000лв, за трети-от магазините втора употреба за 5лв. А и дрехите са си дрехи, стилът е важен. Кристиан Лакроа още през 80те казва: „Тенденциите идват от най-бедните, колкото и трудно е да се повярва. Те са най-смелите. Те са най-идеините. Те няма какво да губят.” Какво чакаме тогава?

„Добре, ще се облека, ще се издоракам в цветове, но като ме загледат по улицата?” се чува от адвокатите на черното. „А ние за общественото мнение ли живеем?”-отговарям аз. Хората могат да ти се възхищават-за смелостта да бъдеш себе си. Могат да те одумват-поради липсата на храброст у тях. Могат да ти се усмихват, с добро, точно както ти на съседката сутринта.

И ако вече искате да дадете път на промените, а куражът все още ви липсва, то тук идва помощта. Тази година ще ви покажем, че в криза или не, от нас зависи колко да сме красиви, че модата не свършва със сиво-черната гама само, че годините са просто едни числа в паспорта, че дрехите наистина променят човека.

И да не забравим-новата година дойде. Каквато е тя, такива щели да бъдат и следващите 11, коментираха гледачките. Тогава да си пожелаем силно на глас един живот, изпъстрен в цвят, емоции, радост и стил. Да отворим очи, храбро и позитивно. Красотата няма да спаси света, но със сигурност ще го направи по-приятен.

П.С. Каква точно морално-визуална подкрепа да очаквате, вижте снимките по-долу."

С още цветно вдъхновение можете да се заредите в нашата Галерия


Коментари

82 personalised iphone 5 cover
  07 август 2014 | 22:34 отговор
 

Say, you got a nice post. Much obliged.

 
81 Focus Pills
  07 август 2014 | 19:18 отговор
 

I really like and appreciate your post.Thanks Again. Cool.

 
80 JasaSEO Jakarta indonesia
  07 август 2014 | 16:00 отговор
 

wow, awesome blog article.Thanks Again. Great.

 
79 shirt
  07 август 2014 | 13:09 отговор
 

Hey, thanks for the blog post. Fantastic.

 
78 Black Flag Wing Chun History
  07 август 2014 | 10:03 отговор
 

Very good post.Thanks Again. Great.

 
77 Buy Google Followers
  06 август 2014 | 14:09 отговор
 

I appreciate you sharing this article post.Thanks Again. Want more.

 
76 Buy Social Bookmarks
  06 август 2014 | 11:13 отговор
 

Thanks a lot for the blog article. Really Great.

 
75 Orioles
  04 август 2014 | 16:50 отговор
 

A round of applause for your article post.Really thank you! Will read on...

 
74 theexpendables3fullmoviefreedownload
  04 август 2014 | 13:53 отговор
 

I think this is a real great blog article.Really thank you! Fantastic.

 
73 Sporting goods
  04 август 2014 | 06:03 отговор
 

Very informative blog. Great.

 

Добави Коментар