Автор
Пепа Попова - Пепита

Кой е мъжът, който целува страстно Моника Белучи?

Красива и загадъчна, Моника Белучи е муза на художници и стилисти от десетилетия, но и фатална жена, която върти главите на малки, големи и още по-големи момчета от цял свят. Поради тази причина, когато младият Емануеле съобщава на семейството си, че е целунал Моника, дори баща му не може да се зарадва напълно – за такава завист говорим... Главният герой на тази история е на 25 години със страст към модата.

View post on Instagram
 



Емануеле Де Лоренцо, тосканец с калабрийско сърце, се премества от Росиняно Солвей (Ливорно) в Милано, за да учи икономика в Бокони, пътува много, учи нови езици и показва, когато може и иска, модната си страна. Работи за Luxottica, във екипа за финансово управление и за него да бъде модел никога не е било цел, която трябва да бъде постигната, но когато преди три години му предлагат - случайно - да участва в първата си фотосесия, той отговоря „да“ , като по този начин си проправя пътя, който го доведе през септември 2020 г. в обятията на Моника Белучи.

Бях на морето в Росиняно, наслаждавах се на последните дни на плажа, когато една моя приятелка ми се обади, за да ме информира, че стилист търси модели за снимки за Vogue Italia с известна актриса - раказва Емануеле - предложих й да изпрати няколко мои снимки, но не се замислих много."

View post on Instagram
 

Едва когато стилистът София Ахавал го вика лично на следващия ден във Флоренция, в Studio Galleria Romanelli, Емануеле осъзнава, че всичко е реалност.
Отначало не се знаеше коя е тази известна актриса и каква ще бъде моята роля. Мислех, че ще бъда работник в галерията заедно с други модели, но на следващата сутрин във Флоренция бях само аз“, спомня си Емануеле. Между вълнението и адреналина целият екип се готви да посрещне Моника Белучи. "С мен тя беше мила и професионална. Веднага ми се стори загадъчна".

Себастиан Фаена, фотографът, може би заради облеклото на Емануеле, веднага го оприличава с Пиер Паоло (визирайки Пиер Паоло Пазолини). "Ти си толкова Пазолини ! Ти си толкова Пазолини!, фотографът ми каза и оттам се роди идеята за целувката. Самата Моника Белучи я предложи".
Тази целувка е вдъхновена от известната снимка, която изобразява невъзможната любов между Мария Калас и Пиер Паоло Пазолини, които се срещат за първи път на снимачната площадка.



"Когато разбрах, че целувката е убедила всички, бях много развълнуван. От снимката изглежда, че дори не докосваме устните си, но не беше така, защото заснемането на този кадър продължи дълго време, те искаха резултатът да бъде максимално подобен на снимката с Калас и Пазолини ".
"Най-голямото смущение обаче изпитах, когато интерпретирахме Пиета. Трябваше да легна гол върху Моника Белучи, покрит само с кърпа".

View post on Instagram
 

Снимките между бюстове от гипс и мрамор бяха публикувани в ноемврийския брой на Vogue Italia. Фотосесията е в знак на почит към града Флоренция и към колекцията, която Dolce & Gabbana представиха във Вила Бардини в началото на септември. Моника Белучи позира с някои от роклите висша мода на модната къща.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram