Стилистът Хеди Слиман, който е бивш артистичен директор на колекциите на Dior Homme, ще стане творчески директор на Yves Saint Laurent, потвърдиха днес модната къща и нейният собственик, компанията PPR.

Слиман заменя на поста италианеца Стефано Пилати и "ще поеме артистичната отговорност за цялата марка и за всичките й колекции", съобщиха модна къща Yves Saint Laurent и компанията PPR в съвместно комюнике.

* Хеди Слиман

* Стефано Пилати

"Паралелно с тези нови функции, той ще продължи фотографската си кариера", на която се е отдал от 2007 г.

43-годишният Хеди Слиман постигна бързо световна известност в края на 90-те години на миналия век, като предизвика революция в мъжката мода, предлагайки андрогенен и ултрамодерен силует с прочутите си черни и тесни костюми със скъсени сака.

Стилистът, който е от тунизийско-италиански произход, се връща в модна къща Yves Saint Laurent, на която беше артистичен директор на мъжките колекции до 2000 г., след което работеше за Dior Homme до 2007 г.

Хеди Слиман, чийто стил е копиран от голяма част от модните марки в цял свят, наложи вталените панталони, които намериха масивен отклик, включително и сред жените.



Източник: АФП