Трябва да си признаем, че всеки път когато чуем името на Ема Уотсън в главата ни изниква образа на чаровната тийнейджърка от блокбастера Хари Потър, но истината е че актрисата отдавна вече не е онова малка момиченце. Сега тя е пораснала, смела и секси, неоспоримо доказателство, за което ни предоставя октомврийският брой на Glamour US.

За предстоящото издание на модния ежемесечник 22-годишната звезда не само позира за една предизвикателна и колоритна фотосесия, но и открито говори за стила си и разкрива интересни подробности около професионалния и личния си живот.

Относно филмовата си кариера харизматичната актриса е категорична, че това което я е накарало да разбере, че иска да бъде актриса е новият й филм "The Perks of Being a Wallflower".

"Заснемането на този филм беше много основополагащо за мен, защото ми помогна да разбера, че наистина искам да бъда актриса. Това е нещо, в което не бях сигурна до този момент.

В интервюто Ема говори и за решението си да държи преживяванията си свързани с университета далеч от светлините на прожекторите.

"Аз просто... не знам, чувствам, че ако започна да говоря за живота ми свързан с университета хората ще започнат... да ме притежават изцяло."

"Преди години се изговориха много приказки по тази тема... била съм изнасилена в Браун и други подобни ужасни неща, които разбира се не са верни. Просто това е моят личен живот, моите лични преживявания... и аз ще полудея, ако нямам реалност, ако нямам живот извън ролите, които снимам. Развлекателната индустрия е много натоварваща, затова възможността да имам преживявания, които не са свързани с нея, да ходя в университет е много ценно. Важно е за мен да се чувствам така, сякаш имам собствен живот."

Актрисата също така споделя, че заради известността има трудности в любовния си живот.

"Любовният ми живот е затруднен, защото всяко момче, с което бъда заснета автоматично е обявено за мое гадже. И накрая изглежда така, сякаш имам 6 000 гаджета."

Пред списанието красавицата разкрива и подробности за модния си стил.

"Прекрасно е! В личния си живот мога да съм малко развлечена и неглиже, но за червения килим обичам да се издокарвам."

Чаровната звезда също така споделя, че на този етап й се налага да ползва услугите на стилист.

"Да, налага се да го правя на този етап. Когато бях малка се справях сама, но сега ми е нужна помощ, защото дойде момент, в който не мога да се появя на сцената обута с моите Converses или нещо друго купено от главната улица. От практична гледна точка тези официални рокли са изключително нелепи. Тъй като те снимат от всеки ъгъл, се налага много неща да бъдат подробно обсъдени преди това – как ще сядаш с роклята и какви пози да избягваш, за да не могат хората да видят под полата ти."

Известната със своята сладурска къса пострижка Ема споделя, че заради филмова роля й се налага да пусне косата си отново дълга.

"Налага ми се, заради роля. Ако зависеше от мен щях да я оставя къса завинаги. Разбира се, мъжете харесват дългите коси. Няма две мнения по този въпрос. По-голяма част от мъжете около мен реагираха, "Защо го направи? Това е огромна грешка!" А моят отговор беше, "Добре, честно, не ме интересува особено какво мислите, никога не съм се чувствала толкова уверена, колкото когато съм с къса коса – чувствам се наистина добре в собствената си кожа."