Принцеса Шарлийн вече е добре - засия в уникална рокля на Прада в Монако (снимки)

На фона на ширещото се мнение в публичното пространство, че принцеса Шарлийн линее и не се чувства добре, тя успя да докаже точно обратното.

Съпругата на принц Албер, която се завърна в княжество Монако след година, прекарана далеч от хорските очи, сега изглежда по-сияеща от всякога. Бившата спортистка и високопоставеният ѝ съпруг бяха особено впечатляващи по време на гала вечерята на Червения кръст – събитието, което традиционно отбелязва края на светския сезон в Монако.



На грандиозния форум, който е част от семейната история на кралската фамилия, 44-годишната майка на близнаци прикова погледите със своя първокласен избор на тоалет. Тя бе заложила на дълга бяла рокля от леденосин сатен на Prada, обсипана с кристали, втъкани в красиви флорални бродерии.

Внушителната ѝ визия бе допълнена от нежна огърлица Flying Butterfly от Van Cleef and Arpels. Самата Шарлийн изглеждаше доста по-свежа и жизнена за разлика от фотосите, на които сме я виждали в по-предни месеци.

Най-бляскавата вечер в Монако се състоя за втора поредна година след началото на пандемията от коронавирус, на открито под звездите, под формата на благотворителен концерт.

Пред 650 гости, принц Алберт и принцеса Шарлийн, пя американската певица Алиша Кийс. Тя изгря на сцената, облечена в умопомрачително вталено боди от Miu-Miu в метален цвят. Участието на изпълнителката се оказа вторият ѝ голям ангажимент пред кралски особи това лято след изявата ѝ на празника за платинения юбилей на кралица Елизабет.

Събитието в Монако е открито за първи път през август 1948 г. от бащата на Алберт - принц Рение. На него се събират светски личности в официално облекло, които танцуват под музиката на оркестър, и артисти от ранга на Морис Шевалие. Следващите издания могат да бъдат наречени "еклектично организирани", като едното лято гостите се забавляват с дефиле на Christian Dior, а през следващото - френската балетна звезда Зизи Жанмер показва майсторството си. Международен характер обаче събитието придобива под патронажа на съпругата на принц Рение и майка на Албер – принцеса Грейс. "През 1958 г. мама го пое и то се превърна в нещо друго", споделя Албер пред "People" през 2018 г.

Благодарение на контактите си в Холивуд, бившата американска актриса, превърнала се в кралска особа - Грейс Кейли, разширява мащабите на събитието, насищайки го със звездни имена от холивудския небосклон, парижки дизайнери и знаменитости от културния и политически живот, за да създаде това, което писателят Джефри Робинсън нарича "най-голямото социално събитие в европейския календар".

Четете още: Къси шорти и уморен вид: Ето я Мария Шарапова за първи път след раждането на сина ѝ