Автор
Woman.bg

Рокли, вдъхновени от Южна Африка, гарантират вечно лято

Рокли уникати от капсулна колекция, много подходящи за идващото лято, представя дизайнерката Нели Митева от 13 до 30 май в своята артистична галерия на софийската улица Иван Асен №22. „Инспирацията за този проект тръгна преди години на 13.000 км оттук и ни отведе до Южна Африка, до спиращия дъх край на света на Нос Добра надежда, потапяйки и омагьосвайки сетивата с неземната красота на Кейптаун, живописното пристанище Hout Bay и ярките цветове на Bo Kaap", разказва Митева и продължава: "Да отидеш накрая на света и да почувстваш първичната енергия на неземно красивата природа... и след това да я видиш претворена в избухнали в цветове и контрасти десени.

А връщайки се, да откриеш същата цветност и почти детинска смелост в съчетанията на багрите в наследените от бабите ни автентични български тъкани. И сблъсъкът на култури да премине в тяхното преплитане. Колкото и да сме далече едни от други, се срещаме, мислейки в цветове”, категорична е тя. По време на това незабравимо пътуване до Южна Африка дизайнерката открила оригинални платове с автентични африкански десени, поставени върху 100% памук посредством технологията на печат с восък върху текстил. Силно впечатление й направила яснотата на сякаш по детски направените наивистични рисунки, ярките цветове.

„Подобна цветност, контрастни цветови съчетания в синтезирани флорални мотиви или графични десени на раета и карета открих и в събираните наследени от баба ми ръчно тъкани и бродирани престилки, покривки, възглавници, ленти с типичните за националния ни фолклор мотиви“, обяснява Митева. Цялостната изложба съдържа роклите-уникати, дизайнерските бижута и принтове на кадри от модната сесия, заснета специално за колекцията.

„ИВАН АСЕН 22 е място за срещи, и Ви каня с вълнение и радост на поредната: тази на различни, но слети чрез модния дизайн култури!“, казва Митева.


шоурум на ИВАН АСЕН 22,
София, ул.Цар Иван Асен II.22, ет.1

дълго откриване със спазване на всички противоепидемични мерки: четвъртък, 13.05.2021 от 18:00 – 21:00 ч. Посещенията на шоурума са съобразени с разпоредбите и противоепидемичните мерки. За да осигурим Вашия комфорт, молим за предварително записване на Ваш инидивидуален час за посещение на тел. 0888399506, мейл nelmit@yahoo.de и съобщения във фейсбук.

моден дизайн: nelmit - Нели Митева
авторски десени: Динка Касабова

бижута: Велислава Божинова
модел: Кристина Верославова
снимки: Минко Минев
стайлинг: Александър Гергинов
грим: Арина Митева
коса: Станимир Барутчиев-Миро

Четете още: Живият Кен засия в леопардова рокля