Автор
Пепа Попова - Пепита

София Борисова представи колекция Висша мода 2020: „Attitude“

Вчера вечерта София Борисова представи „Attitude“ - колекция 2020 на своята модна къща „Романтика Фешън“ с отношение: специално отношение към дрехата, към гостите и към творчеството като цяло.

Известната дизайнерка, която притежава всички престижни награди в българската фешън индустрия, а преди броени дни спечели и титлата „Шеф на кройката“ в класацията „Жена на десетилетието“ на Woman.bg, буквално ни пренесе в света на изкуството и различните му форми - в атмосферата на Софийската градска галерия, сред художествени произведения на майстори от цял свят, тя представи творенията си на фона на изпълненията на френски шансони в нежен акомпанимент на пиано. А за нас, избраните да се насладят на живо на тази творческа синергия, бе истински празник за сетивата.

Празник, който започна чувствено, елегантно и страстно с линията, предназначена за работещите момичета, чието лице е Румяна Маринова. Прекрасната Мисис Свят 2004г. и нейните красиви колежки на подиума – най-добрите модели на Агенция Визаж, представиха ефирни и леки рокли в черно с изчистен силует и премерен сексапил. Някои от тях свободни и нежни, а други - силно вталени, подчертаващи фигурата на жената и носещи усещането за втора кожа. Съвсем естествено от вечното черно линията премина към класическите червено и бяло, а силуетът на роклите - в А-линия с елегантна нотка на шикозни женствени рамена. Видяхме и изискани сетове за коктейли и соарета, които със сигурност ще предизвикат огромен интерес, апликирани деликатно с дантелени орнаменти. Всъщност именно дантелата бе “тънката червена линия”, която премина през цялата колекция. Дизайнерските дантели са произведени специално за София Борисова в едно от най-известните ателиета за висша мода дантели в света, с което си партнират топ имена в бранша.

Умело съчетаните луксозни материии, дизайнерските дантели висша мода, както и техните детайли, превръщат роклите от колекцията в желани "бижута". Вдъхновението на София Борисова идва от града на висшата мода - Париж с неговия лукс, блясък и модерен шик. На него е посветена официалната и сватбената линия, която носи името Paris by Night. В нея дизайнерката е претворила своите впечатления от атмосферата с величествените гледки и булеварди, романтичните местенца и красивите градини на Версай.

В тази част на ревюто осезаемо присъстваше и мечтаната от много жени обемна, романтична кралска рокля с дълъг шлейф. А прозрачният гол гръб с множество фини презрамки бе запазената марка в линията. Видяхме, също така и дълбоки деколтета, обточени с множество миниатюрни презрамки и ефектни ръкави. Интересна хрумка бяха и елегантните гащеризони в различни комбинации и лек ретро стил от 70-те.

Наред с фините дантели сред материите в колекция ATTITUDE присъстват още: жакард, сатен, плисе, солей, муселин, фин копринен тюл, естествена коприна, органза. Елегантната украса на облеклата включва ефектни бродерии, естествени пера и кристали. При цветовата гама София Борисова е заложила на класическите черно и бяло, червено, златно, небесносиньо, аква, вечния моден тъмносин цвят. Също пепел от роза, както и налагащия се цвят масло или butter. Кораловото (Living Coral) - цветът на 2019 г. според Pantone, също присъства в колекцията като топъл и подходящ за лятото.

Всяка от изключително изисканите рокли беше посрещана и изпращана от публиката с овации. Сред дамите на първия ред бяха Техни превъзходителства Андрея Вике – посланик на Австрия у нас и Никол Симънс- съпругата на американския дипломат номер едно в България Ерик Рубин. Възторг от изисканото представление сподели и Негово превъзходителство Ангел Чолаков – посланикът на България в Париж, който долетя от френската столица за събитието на София.

Снимки: Иван Йорданов, Хайлайф