Автор
Woman.bg

Тя има синдром на Даун, но модният подиум я желае

Някогашният безмилостен свят на модата става все по-приветлив за различните и за тези които са далеч от стандартите за перфектна красота. На модния подиум вече можем да видим все повече момичета, чиято талия е много повече от 60см или пък такива, които имат кожно заболяване като известния модел Уини Харлоу, която страда от витилиго. Ако преди няколко десетилетия понятието plus size модел е било немислимо, а появата на момиче с белези или по-различен цвят на кожата ни се е струвало абсурдно за света на модата, то днес тези несъвършенства вече са си истинска тенденция. Днес обръщаме поглед към още едно необикновено и специално момиче, което не получава мечтания старт в живота, но с много любов и страст следва мечтите си. И успява да ги постигне.

View post on Instagram
 


Тя се казва София Джирау и се превърна в сензацията на Седмица на модата в Ню Йорк преди дни. Русокосата дама изгря на подиума, въпреки че съдбата ѝ е отредила тежък път. София се ражда преди 22 години със синдром на Даун – едно от заболяванията, които плашат до смърт всяка бъдеща майка. Но когато мечтите са големи, а желанието ти да ги сбъднеш е още по-голямо, нищо не може да застане на пътя ти. Кой преди 20 години е можел да предположи, че дете, родило се със синдром на Даун, един ден ще се превърне в модна звезда?

View post on Instagram
 


София от малка мечтае да бъде успешна бизнесдама и модел. Още от съвсем ранна възраст си е повтаряла, стоейки пред огледалото, че един ден това наистина ще се сбъдне. И от тогава до днес не спира да се бори за мечтата си. Седмицата на модата в Ню Йорк е просто следващата ѝ крачка напред, благодарение не само на силната си воля, но и на огромната подкрепа от семейството и приятели ѝ. Родителите на София са пътували специално от родното Пуерто Рико до Ню Йорк, за да гледа дъщеря си как се разхожда по „котешката пътека“, за която всеки изгряващ модел мечтае.

София е истинска щастливка, защото екипът ѝ е изцяло от доброволци, които вярват в красотата и силата на духа ѝ. Те са ангажирани с ПР-а ѝ, както и с намирането на ангажименти като фотосесии, интервюта и модни дефилета. Следващата цел на г-ца Джирау е да завладее Европа, а след това и целия свят и да се запознае с идола си Джей Ло. След това ще се съсредоточи и върху работата по собствен моден бранд. На това му се казва вдъхновение и сила на духа!

View post on Instagram
 


Четете още: Звездите на наградите Brit: голи, смели и облечени в шоколад