Автор
Веселина Петрова

Звезден блясък на червения килим на наградите "Грами"

Наградите "Грами" бяха връчени снощи в Лос Анджелис. Бионсе се превърна в най-награждавания изпълнител в историята на наградите, но в края на шоуто британският певец Хари Стайлс си тръгна с водещото отличие за албум на годината, съобщават световните осведомителни агенции.

View post on Instagram
 

Бионсе прибави четири "грамофончета" към колекцията си. Изпълнителката беше с девет номинации за наградите "Грами", с което изравни рекорда на съпруга си Джей-Зи за най-номиниран артист.

View post on Instagram
 

Приемайки водещата награда за албум на годината за "Harry's House" Хари Стайлс също не скри емоциите си. Британският певец и актьор каза, че е бил вдъхновен от всички изпълнители, с които се съревноваваше за приза.

View post on Instagram
 

Американската певица Лизо спечели наградата за запис на годината за песента "About Damn Time" и посвети отличието си на покойния певец Принс.

Американската блус певица и авторка на песни Бони Райт стана една от изненадите на вечерта, спечелвайки приза за песен на годината за парчето "Just Like That".

В четвъртата водеща категория за най-добър нов изпълнител беше отличена 23-годишната афроамериканска джаз певица Самара Джой, сравнявана с икони от ранга на Ела Фицджералд.

Един от запомнящите се моменти на церемонията беше отбелязването на 50-годишнината на хип-хопа с 15-минутен трибют.

Сред отличените на наградите "Грами" се нареди и Кендрик Ламар, който спечели призовете за най-добро рап изпълнение и най-добра рап песен за "The Heart Part 5" и най-добър рап албум за "Mr. Morales & The Big Steppers".

Актрисата Вайола Дейвис, която получи отличието за най-добра аудиокнига за "Finding Me", се присъедини към елитния клуб на носителите на голямата четворка ЕГОТ - водещите награди за телевизия, музика, кино и театър "Еми", "Грами", "Оскар" и "Тони".

Някои от звездите заложиха на стил, други - на шокиращи визии.

Имаше златни корони (Мат Би), блестящи зъби (Алигейтър Джизъс) и епични татуировки (Алиша Гадис). Мнозина бяха заложили на свободни и удобни облекла, особено сред мъжете. Бени Бланко се появи в ансамбъл с шорти от бродиран деним. Друга тенденция сред мъжете бяха двуредните сака, пише БТА.

View post on Instagram
 

Doja Cat се появи в сусеп секси рокля от черен латекс на Versace , която е допълнила с обеци на Panconesi.

В любопитна рокля с геометрични фигури и разрези се появи Ингрид Андресс - тоалетът също бе в черно, на марката Bevza.

View post on Instagram
 

Тейлър Суифт бе l тоалет от две части на Roberto Cavalli в мастиленосиньо с отблясъци, препратка към албума й Midnights. Визията й бе допълнена с обеци с диаманти на Лорейн Шварц.

View post on Instagram
 

Адел облече рокля от червено кадифе на Louis Vuitton.

View post on Instagram
 

Джей Ло бе в рокля на Gucci.

View post on Instagram
 

Карди Би зашемети присъстващите в авангардна рокля в синьо на Gaurav Gupta Couture.

View post on Instagram
 

Шаная Туейн бе в тоалет на Harris Reed.

View post on Instagram
 

А Lizzo привлече погледите със своя тоалет в червено на Dolce & Gabbana.