Автор
Ива Петрова

7 типичини женски навика, които вбесяват буквално всеки мъж

Има черти на характера и навици на слабия пол, които много дразнят мъжете. Толкова много, че те са готови да прекратят връзката възможно най-бързо. Разбира се, търпението на всеки е различно, но любовта не винаги е толкова повърхностна, че да няма сила да понесе недостатъците на любимата жена.

Ако изкарате мъж от кожата му той може да направи нещо глупаво спрямо вас. Има риск някои от вашите навици да разрушат взаимоотношенията ви. Бъдете внимателни, ако искате мъжът ви да не живее в стрес и да избяга от вас. Ето кои женски навици вбесяват господата:

Навик №1: Заигравка с бившия

Един нормален и уважаващ себе си мъж никога няма да търпи това. Дори за вас да е нормално, за него със сигурност не е. Просто се опитайте да си представите как бихте се почувствали, ако той разговаряше с бившата си. Можете ли спокойно да кажете: "И какво от това?". Разбира се, добре е, ако можете, но не бива да мислите, че мъжът се отнася към това по същия начин като вас.

Мъжът може да не ревнува, но фактът, че общувате с бившия говори лошо не за партньора ви, а за вас. Не знаете как да преминете към нови отношения или просто не уважавате човека до себе си. Едно е, когато току-що сте започнали да се срещате, а друго е при сериозна връзка или брак. Мнозина дори в брака продължават да общуват с хора от миналото си. Вашият съпруг или има титанично търпение, или е безразличен към вас, защото истински влюбеният мъж няма да ви позволи да общувате с предишния.



Навик 2: Постоянно негодувате, мърморите

Проблеми със здравето, работата, взаимоотношенията - всичко е временно. Има момичета и жени, които се обиждат с или без повод. Факт е, че някои дами много обичат да преувеличават проблемите си и да се "навиват". За мнозина това е хипертрофирано, така че всеки факт се превръща във верига от заключения и то - не най-положителните.

Мъжете не са телепати и мислят по съвсем различен начин. Ако не можете да се контролирате и да се отървете от тази „болест“, тогава ще отблъсквате мъжете от себе си. Повечето господа се дразнят от сълзите ви без причина и от негативните емоционални бури. С течение на времето мъжете свикват с това. Понякога обаче изобщо не искат да свикват - искат да напуснат, да избягат някъде далеч от епицентъра на негативизма и сълзите ви. Признайте си дами, че това е метод на манипулация, макар и несъзнателна. Много е трудно човек дълго да понася това.

Навик 3: Ревност

По принцип ревността дразни абсолютно всички, но мъжете изобщо не понасят постоянния контрол. Има момичета и жени, които контролират всяка стъпка на своя избраник. Ако ви е изневерявал преди, имате причини да се притеснявате, но ако любимият ви не е направил нищо лошо, дайте му повече свобода. Ако постоянно го проверявате като майка, той по-скоро ще избяга от вас, отколкото да си намери любовница.

Ревността е ужасно чувство, защото има много негативен ефект върху вас и освен това изсмуква жизнеността на мъжа ви. Ревността е нещо нормално, но трябва да се контролирате, иначе не е далеч от сериозно психическо разстройство. Отношенията ви трябва да се основават на пълно доверие.



Навик 4: Обсъждане на любовни драми със странични хора

Дори родителите, най-добрите приятели, братя, сестри и т.н. се считат от мъжа за чужди хора. Момичетата често се тревожат толкова много за връзката си, че посвещават с абсолютно всички подробности някой от близкия си кръг, а понякога и всички наведнъж. Поради това вашите мъже могат да изпитат голям дискомфорт, когато общуват с тези хора, защото знаят, че буквално всичко се знае за тях. Това е много лоша постъпка от страна на всяко момиче, което цени връзката си и иска всичко да е идеално в нея. Любовните тайни трябва да си останат между вас. Решавайте проблемите си заедно, а не с помощта на трети страни, защото сред третите страни може да има завистливи хора. Дори ваш близък приятел може да ви ревнува и да ви даде грешен съвет поради тази причина.
Човешката жестокост не е само това, което виждаме по телевизията. Тя е около нас, в нас самите. Мъжете също грешат, като парадират с връзките си, но сега говорим за вас, за нежния пол. Не разчитайте на помощта на други хора - това само ще влоши нещата и ще отблъсне вашия мъж от вас.

Навик 5: Лекомислие по финансовите въпроси

Парите са важни в живота. Няма значение дали работите, или не - трябва правилно да планирате общия бюджет. Дори и да нямате общ бюджет с мъжа си все пак е желателно парите да се харчат правилно, защото финансите може да са много необходими по всяко време. Мъжете, въпреки своята емоционалност по въпросите, свързани с парите, са много по-разумни и далновидни, защото имат много ясни цели. Те не се увличат по нови неща, както правят много жени. Разбира се, всеки от двамата може да пилее, но момичетата го правят по-често. Мъжете наистина не харесват това.



Навик 6: Дългите приготовления

Когато трябва да отидете някъде с любимия човек, това може да ви отнеме и 10 часа. Но щом е такава работата, подгответе се отдалече - 10 часа преди заминаването. Разпределете правилно времето си. Всеки може да закъснее, но не трябва да карате всеки път мъжа си да ви чака дълго време.

Пазаруването е съвсем различно. Там можете да си позволите да се задържите, колкото ви трябва. Но ако карате мъжа си да ви чака навсякъде и винаги, то знайте, че това го дразни страшно много.

Навик 7: Ровите се в нещата му

Не докосвайте нещата на любимия си мъж. Не ги премествайте от място на място, не почиствайте личните му пространства. Можете да му кажете да подреди - ще изглежда доста по-разумно, но не е нужно да поемате задълженията на майка му. Той не е малко момче и вие не сте му родител, така че уважавайте личното му пространство. Това се отнася не само за инструменти, дрехи и аксесоари, но и за всичко останало.

Любовта е взаимно уважение и самоуважение. Ако искате открити чувства и живот рамо до рамо с вашия мъж, тогава ще трябва да разберете какво го дразни и какво не. Най-лесният начин да поставите точката на неразбирателствата е да разговаряте. Няма нищо по-лесно от това да изчистите всичко навреме.

Четете още: Ще се изненадате: Сексолог разкрива 5-те критерия, по които мъжете оценяват жените на първа среща