Приготвянето на боровинковите чийзкейк барчета е истинско творчество в кухнята. Всяка стъпка е направена с любов и внимание към детайлите, за да получите невероятно вкусна и изкусителна десертна наслада.

Необходми пордукти

За бисквитената основа:
300 g овесени пълнозърнести бисквити
50 g нарязан на едро черен шоколад
¾ с.л. счукани семена кардамон
150 g разтопено масло

За боровинковия блат:
3 листа желатин
125 g боровинки
250 g крем сирене Arla натурално
250 ml заквасена сметана
125 g пудра захар
Ванилова шушулка
¼ ч.л. сол



Приготовление:

1. Сложете бисквитите в блендер и ги натрошете на малки парченца.

2. Сложете натрошените бисквити, шоколада, счуканите семена от кардамон заедно с разтопеното масло и разбъркайте добре до получаването на ронливо тесто.

3. Притиснете бисквитената основа във форма (приблизително 25 x 25 cm), застлана с хартия за печене.

4. Накиснете желатина в студена вода за около 10 минути.

5. Сложете боровинките в малка тенджера и ги оставете да заврат. Варете ги на слаб огън и ги пасирайте до гладко пюре с помощта на пасатор. Отстранете тенджерата от котлона.

6. Извадете желатина от водата и го разтопете в горещите боровинки.

7. Разбъркайте добре в купа крем сиренето Arla, сметаната, захарта, ванилията и солта. След това добавете пюрето от боровинки и разбъркайте добре.

8. Разпределете боровинковата смес равномерно върху бисквитената основа и я оставете покрита в хладилника за поне 5 часа.

9. Нарежете десерта на барчета и украсете всяко парче с пресни боровинки.

(в материала има продуктово позициониране)