Автор
Ева Григорова

Брад Пит искал да запуши устата на Анджелина за насилието в техния брак?

Вчера Брад Пит подаде нови съдебни документи, в които твърди, че Анджелина Джоли отказва да му продаде половината от френското им имение, Шато Миравал, защото иска да му отмъсти, тъй като решението за попечителство над техните деца не се удовлетворява.

Но източник, близък до актрисата, заяви пред Page Six, че тя не е отменила сделката, защото е имала намерение да му отмъсти, а защото Пит се е опитал да я спре да говори за насилието, което е упражнил над децата им.

Преди време Пит беше обвинен, че е “душил и ударил“ едно от децата им по време на скандален частен полет през през 2016 г., както и че е “полял с бира“ Джоли.



Посочвайки съдебни документи, подадени през 2022 г., приятел на Джоли каза: “Реалността е, че той отказва да завърши продажбата на Миравал с Джоли, освен ако тя не се съгласи да бъде премъли насилието. Той поиска да бъдат задържани 8,5 милиона долара от плащането му към нея за винарната, за да я принуди да мълчи.“ (Идеята беше, че ако тя проговори, Пит ще задържи част или всичките 8,5 милиона долара).

Вътрешният човек добави, че каквито и правни номера да опита Пит, “Той не може да избяга от факта, че е нападнал вербално и физически Джоли и техните деца – дори задушавайки едно от децата и удряйки друго.“

Източник, близък до Пит, опроверга твърдението на приятелят на Джоли и го определи като “подвеждащо“. Вътрешният човек каза, че Пит винаги е искал от нея да подпише стандартно бизнес Споразумение за неразкриване на информация, свързано с покупката на винарната, което всеки, който продава ценен актив, подписва.“ Не става дума за семейни въпроси,” каза той, “Стандартно е да има Споразумение за неразкриване на информация, което спира някой да продаде нещо, след това да го омаловажава и намалява стойността му.”



Според правни документи, подадени в четвъртък и получени от Page Six, Пит твърди, че той и Джоли са се съгласили да не продават дяловете си във винарната в Прованс за 30 милиона долара, която купиха през 2008 г., без одобрението на другия.

Когато се разведоха през 2019 г., Джоли реши да продаде дела си на 59-годишния Пит.

През 2021 г. Пит твърди, че е разбрал в прессъобщение, че неговата бивша половинка всъщност е продала своя дял на Юри Шефлър, собственик на марката водка Stoli Group.